В неділю, 23 липня, у парку Ґрохольських поблизу малої річки вінничани займались йогою

У парку Ґрохольських, неподалік маленької річки, вінничани займались йогою, щоб звільнитись від постійних турбот, приділити час собі та своєму фізичному та ментальному здоров’ю, а також насолодитись спокійною красою навколишніх природних куточків. Захід відбувся в неділю, 23 липня, і був організований та проведений фахівцями КП «Інститут розвитку міст» у межах проєкту «Малі річки Вінниці».

Керівниця відділу інфраструктурних проєктів «Інституту розвитку міст» Яна Чайковська зазначає, що малі річки мають чималий потенціал. Зокрема, рекреаційний, адже природні береги водойм – гарний простір для відпочинку серед природи.

«У неділю ми разом з зацікавленими вінничанами та вінничанками знайомилися з малою річкою в парку Ґрохольських, а також досліджували власний стан та відчуття», – говорить Яна Чайковська.

Допомагали у цьому психологиня та менеджерка проєктів «Інституту розвитку міст» Анастасія Стовпець та тренерка з йоги Олена Федорцова. Учасники та учасниці заходу робили вправи, спрямовані на пропрацювання гнучкості та розслаблення тіла, розкриття та відновлення, і це все під заспокійливе звучання оригінальних музичних інструментів – глюкофона та дайви.

«Ми коротко проговорили історію парку Ґрохольських, згадали про цю родину та історичні події. Побачили 300-літній дуб, а також пройшли вздовж озерця та підійшли до малої річки, яка там протікає, аби її роздивитися. Щодо терапевтичної частини зустрічі, то основною темою була скутість у нашому тілі та психіці, як на них впливає стрес та тривога, що з цим робити. А вже далі ми займались йогою», – розповіла Анастасія Стовпець.

Одна із відвідувачок заходу Неля Іванчук підкреслила, що час проведений на природі був дуже цікавим, адже мав історичну складову, а заняття йогою сприяло розслабленню тіла та розкриттю ментальних блоків.
«Дякую за такий неймовірний захід, магія парку Ґрохольських має свою багату історію, де присутні безліч дивних таємниць, що спонукає до вивчення історії Вінниччини та Поділля. Дякую організаторам за професійну наповненість та особисту талановитість. Хочу побажати, щоб натхнення працювати завжди було з вами, з нетерпінням чекатиму на наступну зустріч», – зазначає Неля Іванчук.

Не приховували своїх вражень й інші учасники проєкту. Зазначали, що їхній стан помітно змінився після заняття йогою на природі.

Незабаром КП «Інститут розвитку міст» анонсуватиме нові заходи.

Фотографії: Миколи Геркалюка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin