Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб направив ліжка в лікарні Вінниччини

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно з фондом “Вінниця – комфортне та безпечне місто” направили в чотири громади області багатофункціональні німецькі ліжка. В комплекті також – матраци та тумбочки. 

Вантажі було сформовано для лікарень Уланівської, Козятинської, Тульчинської та Крижопільської громад. Загалом з Німеччини безкоштовно надійшло 40 комплектів меблів. Найбільше з цієї партії отримали в  Крижополі, оскільки місцевий медзаклад приймає пацієнтів також із сусідніх громад.

Як зазначила координаторка МКГШ Ірина Івасюк, це далеко не перша така допомога. 

– Протягом минулого року близько 120 ліжок було розподілено по громадах області.  Передавали спільно і через фонд “Вінниця – комфортне і безпечне місто”, і через фонд “Подільська громада”. Для комфорту пацієнтів ці ліжка є необхідними, – розповіла Ірина Івасюк.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований Вінницькою обласною та Вінницькою міською радами у відповідь на виклики, які поставила перед Україною війна. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Штаб об’єднує міжнародні організації, громади, а також волонтерів з різних куточків України. Серед пріоритетів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу – підтримка війська, переселенців, а також допомога громадам у подоланні економічних проблем, спричинених війною.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin