До Дня Української Державності у Десні організували спортивні розваги та творчі майстер-класи

До Дня Української Державності комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради спільно з міськими дитячо-юнацькими спортивними школами, департаментом культури, відділом молодіжної політики та VinSmart Центром провели незабутні спортивні розваги та творчі майстер-класи для дітей та молоді в населеному пункті Десна.

На Деснянському стадіоні для дітвори провели спортивну акцію «Рухаємось разом», яка популяризує спорт та фізичну культуру на приєднаних територіях.

Розпочали спортивні активності – показовим виступом із художньої гімнастики «Україна понад усе», який підготували тренери-викладачі Тетяна Врабіє, Марія Майструк та хореограф-постановник Олександр Мітюк.

Далі провідні тренери МК ДЮСШ «Вінниця» разом із вихованцями продемонстрували свої боксерські вміння чим зацікавили молодь. Згодом усі охочі мали можливість спробувати боксування на «лапах» та випробувати свої сили.

Неабияким зацікавленням відвідувачі зустріли показові виступи з єдиноборств, таких як: самбо, вільна боротьба, сумо, дзюдо та греко-римська боротьба. Діти змогли спробувати себе у різноманітних видах спорту та отримати відповіді на свої запитання від вихованців спортивних шкіл, які радо ділилися власним досвідом.

По завершенню майстер-класів, тренери-викладачі МДЮСШ № 2 підготували естафети та вікторини для відпочивальників. А тренери спортшколи № 3 та № 5 провели спортивні ігри з футболу та волейболу.

Після активностей діти отримали грамоти та сувеніри від комітету по фізичній культурі та спорту міської ради.

Тренер-викладач МК ДЮСШ «Вінниця» Олег Марковський зазначив, що такі спортивні заходи сприяють виявленню обдарованих дітей: «Це чудова можливість для дітей побачити й зрозуміти, що таке спортивна діяльність і спорт, а для нас, тренерів, це шанс виявити обдарованих дітей і залучити їх до наших секцій».

Головна спеціалістка комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Маріанна Віняр, зауважила, що під час таких дійств, діти та молодь не тільки розвивають свої спортивні здібності, а й отримують багато позитивних емоцій, адже радісні моменти, пережиті разом, сприяють налагодженню дружніх стосунків та популяризують здоровий спосіб життя.

«Важливо проводити такі спортивні заходи, де малеча може відволіктись від повітряних тривог і забути про ґаджети, радіючи життю та мати щасливе дитинство. Наша мета – надати їм таку можливість», – підкреслила Маріанна Віняр.

Також відділ молодіжної політики та педагоги VinSmart Центру презентували для хлопчиків та дівчаток Деснянського старостинського округу низку творчих майстер-класів. Учасники, зокрема створювали патріотичні прикраси, брелоки з гербом Вінниці. Крім того, випробувати вміння на технічному приладі з запуску сови.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin