У Вінниці міський центр соціальних служб проводить курс тренінгів «Батьківство в радість» та заняття в «Школі відповідального батьківства»

Під час війни психологічні проблеми отримали новий розголос. Багато людей ментально важко проживають сьогоднішні події. Одні відчувають стрес, інші – апатію або агресію. Проте щасливі сім’ї – це запорука міцної громади.

Задля поліпшення психологічного клімату у родині Вінницький міський центр соціальних служб проводить комплексні заходи. Це школа відповідального батьківства та курс тренінгів «Батьківство в радість».

Як стати слухачем «Школи відповідального батьківства»

Всупереч переконанням багатьох, батьківство – непроста наука. І опанувати її можна в «Школі відповідального батьківства», що проходить на базі ВМКЛ «Центр матері і дитини».

«У затишній і безпечній атмосфері, де кожна думка приймається і не засуджується, батьки отримують кваліфіковані поради фахівців медичного закладу та психологів Вінницького міського центру соціальних служб», – розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

В основному, «Школу відповідального батьківства» відвідують жінки при надії, які готуються стати матерями. Учасниці отримують знання щодо гігієни та харчування вагітних, догляду за немовлятами, грудного вигодовування та багато іншого. Також підіймають тему і ментального здоров’я молодих мам: психолог розповідає про протікання до і післяпологової депресії, вчить шукати власні ресурси для її попередження.

Раніше близько 30-40 жінок були слухачами школи. Наразі кількість охочих пройти курс зменшується – непрості часи спочатку пандемії, а потім війни диктують свої правила. Проте школа досі функціонує і записатися на неї можна за телефонами Вінницького міського центру соціальних служб 67 04 60 або 067 431 2031.

Тренінги «Батьківство в радість»

Все більшої популярності набирає курс тренінгів «Батьківство в радість», який проводить Вінницький міський центр соціальних служб у співпраці МБО «БФ СОС Дитячі містечка» України та «Дитяча Точка СПІЛЬНО м.Вінниця».

Тренінги проводять для батьків, чиї сім’ї опинилися у складних життєвих обставинах, батьків-вихователів (опікунів, усиновлювачів), прийомних батьків, які лише недавно ухвалили непросте рішення про прийняття дитини в сім’ю. Тренінги відвідують, зокрема, і внутрішньо переміщені особи.

Курс складається з 13 занять-тренінгів. На них присутні 8-10 людей, щоб психолог міг приділити увагу кожному. Теми для обговорень різноманітні: управління стресом і гнівом, спілкування з дітьми, батьківське вигорання, основи розвитку дитини, дисципліна та проблемна поведінка дітей тощо.

Доєднатися до курсу можна за телефонами Вінницького міського центру соціальних служб 67 04 60 або 067 431 2031.

Які ще заходи можуть бути корисні

Фахівці центру соцслужб постійно проводять заходи для усвідомленого батьківства. Це офлайн і онлайн події, на які може приєднатися будь-хто. Усі анонси публікують на фейсбук-сторінці Вінницького міського центру соціальних служб.

Вінницький міський центр соціальних служб запрошує приєднуватися до подій усіх, хто прагне поліпшити стосунки у своїй родині.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin