З тренінгами та дискусійними панелями: неподалік Вінниці організували дводенний форум для активної молоді

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу за підтримки Вінницької міської та обласної рад організувала дводенний форум “Роль молоді у післявоєнному відновленні України”. До участі запросили місцевих активістів та волонтерів, які після початку повномасштабного російського вторгнення активно наближають перемогу України. 

Форум, організований до Міжнародного дня молоді 12 серпня, має на меті скоординувати ініціативну молодь, дати інструмент та поштовх до подальшого розвитку. Задля цього організовуються тренінги, дискусійні панелі та різноманітні активності. 

– Тренінги на тематику і соціального капіталу, і менеджменту в молодіжному середовищі. Запланували і курси з домедичної допомоги та з самозахисту, – розповіла начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак

У роботі форуму взяли участь очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман та співзасновники Штабу: Вінницький міський голова Сергій Моргунов і голова обласної ради Вячеслав Соколовий. В межах імпровізованого круглого столу вони поспілкувалися з молодими активістами про виклики воєнного часу, а також економічні та соціальні питання, які постануть після Перемоги, а також ділилися управлінським досвідом. 

– Поспілкувався з учасниками форуму “Роль молоді у післявоєнному відновленні України”. Цілеспрямовані, розумні, відкриті, патріотичні люди. Роль цих юних українців стане вирішальною у відбудові нашої країни. А поки що найголовніше – підтримувати наших воїнів, – зазначив Володимир Гройсман. 

Також важливість участі молоді в управлінні підкреслив і міський голова Вінниці Сергій Моргунов: 

– Наша команда чудово розуміє, наскільки важливо залучати молоде покоління до управлінських процесів. Це вже своєрідна традиція для Вінниці. Синергія перспективних освічених молодих лідерів із досвідченими фаховими спеціалістами робить нашу громаду сильнішою і дає їй рухатися в ногу з часом, – підкреслив мер. 

Очільник обласної ради Вячеслав Солоковий, своєю чергою, відзначив ту роль молоді, яку вона відіграла після початку повномасштабного вторгнення. Коли чимало молодих людей пішли до лав ЗСУ, а решта – максимально активно почали працювати на Перемогу. 

– Дякуємо за те, що ви зараз тут. І саме в перші дуже складні і відповідальні дні для країни і для Вінниччини, з 24 лютого 2022 року, ваша активність вражала, зашкалювала. І вона десь і визначала вектор і настрій. І до сьогодні ви активні в усьому, – наголосив посадовець.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни очільниками Вінницької міськради  та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin