У Вінниці облаштували перші «берлінські подушки»: як це працює

Поруч з вінницьким ліцеєм №19 працівники комунальних служб облаштували «берлінські подушки». Цей засіб має на меті врегулювати швидкість легкових автомобілів у місцях потенційної небезпеки наїзду на пішоходів.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що першочергово такі засоби встановлюватимуть біля закладів освіти. Оскільки для Вінниці безпека дітей на дорозі завжди була в пріоритеті, тим паче – з початком навчального року.

«Такі конструкції уже зарекомендували себе позитивно у кількох містах України. Вони зручні тим, що змушують сповільнювати рух лише легкових автомобілів. Тобто, якщо це буде їхати громадський транспорт або, до прикладу, швидка допомога на виклик, то їм не потрібно буде сповільнювати рух, вони просто пропустять її «між колесами». Також ця конструкція, на відміну від звичних уже «лежачих поліцейських», не наносить такої шкоди транспортним засобам при проїзді по ній», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Окрім того, він додав, що конструкція також не створюватиме перешкод для руху велосипедистів, оскільки вони зможуть з легкістю її оминути.

Вінниця продовжує створювати комфортні та безпечні умови для громадян. Так, аби мінімізувати ймовірність аварій за участі пішоходів, під час реконструкції вулиці Замостянської у 2018-2019 роках, там вперше в Україні облаштували припідняту проїзну частину в зоні трамвайних зупинок – так звану платформу віденського типу. За рахунок такого підходу пасажирам значно зручніше сідати на транспорт, а автомобілістів це стимулює сповільнювати рух перед зупинкою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin