Вранці жителі села зібралися в сільській церкві на Богослужінні. В обідню пору під супровід військового духового оркестру жваво згуртувалися біля сільського Будинку культури. Сонячний , теплий, осінній день та приємна музика скликала всіх на свято. Радісно було спостерігати, як масово люди прямували до клубу, святковий настрій торкався їх облич.

З кожним роком село Черепашинці змінюється. Цей рік також є не виняток. Завдяки участі у різних проєктах та конкурсах, ініціативних мешканців громади, керівників бюджетних установ, депутатського корпусу та за підтримки голови Калинівської районної ради Поліщука Василя Кіндратовича, Героя України , директора СТОВ « Промінь» Боримського Івана Арсеньовича вдалося реалізувати у 2019 році такі проєкти:

«Покровське світло 2» – це другий етап по завершенню освітлення найдовшої вулиці села Черепашинці ( перший крок було успішно реалізовано у 2018 році завдяки 15 обласному Конкурсі розвитку громад – назва проекту «Покровське світло»).

«За здоров’ям – на дитячий спортивний майданчик»це забезпечення регулярних занять фізичною культурою дошкільнят у Черепашинецькому ДНЗ « Ромашка» шляхом проведення капітального ремонту спортивного майданчика з улаштуванням дитячого ігрового (спортивного) комплексу з елементами благоустрою та озеленення.

Крім того, хотілося відмітити те, що реалізовуючи успішно однин із проєктів , одночасно реалізовуються проекти по місцевим ініціативам, а саме:

  • озеленення та благоустрій території села;
  • влаштування спортивних майданчиків;
  • проведення екологічних заходів тощо;
  • проведення різних культурних заходів;
  • дебют ансамблю « Оксамит»;
  • творчий захід « Сповідь душі» (Збірка віршів жительки села Черепашинці – Коваль Галини Йосипівни);
  • перемога у Всеукраїнському конкурсі «Шкільний сад» Черепашинецької ЗОШ І-ІІІст.;
  • відкриття Нової Пошти.

Мешканці Черепашинець не сидять склавши руки, в очікуванні що хтось їм допоможе: самі забезпечують собі гідні умови й шукають шляхів розвитку. Вони будують маленьку Європу, де можуть реалізуватися завдяки власній працьовитості й креативності, – наголосила голова Черепашинецької сільської ради Наталія Черниш.