Вінницький спортсмен потрапив до десятки найкращих чемпіонату світу з веслувального слалому

Чемпіонат світу з веслувального слалому проходив у м. Краків (Польща). З 15 по 20 серпня на турнірі змагалися юніори та молодь віком до 23 років. Право виступити на чемпіонаті виборов, зокрема, вінничанин Сергій Совко – вихованець міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2. На його рахунку 6 місце в особистому заліку.

Сергій Совко у веслувальному спорті вже 9 років. Займається у тренера-викладача відділення веслувального слалому МДЮСШ №2 Сергія Горільчаного. Він розповів, що юнака вирізняє наполегливість та жага до перемоги. На чемпіонаті світу вінничанин виступав у класі човнів К-1-Ч серед юніорів.

«Це не перші змагання спортсмена на світовому рівні. Минулоріч Сергій вдало виступив на Кубку світу, виборовши «бронзу». Чемпіонат став для нього черговою можливістю продемонструвати свої вміння та навички. В особистих змаганнях тут було чимало титулованих веслувальників. Всього на старт вийшли 78 спортсменів із 33 країн. Дуже пишаємося результатом Сергія. Він потрапив у десятку найкращих», – каже тренер Сергій Горільчаний.

За його словами, це дуже потужний результат для чоловічої байдарки.

Крім того, в командних перегонах в класі човнів 3хК-1-Ч серед молоді до 23 років Сергій Совко разом із вихованцем Вінницької школи вищої спортивної майстерності Олександром Федоренком, посіли 8 місце серед 26 країн.

Тренер юного спортсмена, зазначив, що у вересні планується ліцензійний відбір до Олімпійських ігор, який проводитиметься на чемпіонаті світу в Лондоні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin