КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» активно готується до наступного опалювального періоду

Вінницька громада активно готується до осінньо-зимового періоду, який незабаром ось уже наступить. Профільні служби та комунальні підприємства проводять підготовку всіх секторів громади до холодів. Так, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» також активно готує теплове господарство міста до наступного опалювального періоду. Фахівці підприємства здійснюють ремонт та технічне обслуговування котлів, котелень, індивідуальних та центральних теплових пунктів. Також тепловики уже замінили близько 2,7 км тепломереж у двотрубному прокладанні на 11 ділянках. Адже, як зазначають на підприємстві, вкрай важливо, щоб оселі вінничан були забезпечені якісною та безперебійною подачею тепла та гарячої води.

Наразі роботи із реконструкції тепломереж проходять на ділянках по вул. Д. Нечая, вул. А. Первозванного та 1-му Київському провулку. На підприємстві зазначають, що тут планується замінити ще понад 830 м аварійних трубопроводів у двотрубному прокладанні на нові попередньо ізольовані.

Окрім того, у рамках підготовки до опалювального періоду 2023-2024 років, комунальники уже провели ремонт та технічне обслуговування:

  • на 44 котельнях з 48;
  • на 59 центральних теплових пунктах (ЦТП) з 59;
  • на 426 індивідуальних теплових пунктах (ІТП) з 429;
  • в 1365 теплових камерах з 1435.

Також тепловики уже завершили проведення гідравлічних випробувань 175,3 км тепломереж у двотрубному виконанні.

У департаменті міського господарства ВМР зазначають, що фахівці профільних служб та комунальних підприємств докладають усіх зусиль для того, аби підготувати громаду до наступного опалювального періоду. Проте фахівці департаменту наголошують, що не менш важливою є й вклад мешканців багатоповерхових будинків у цю підготовку.

«Минулий опалювальний період, завдяки титанічним зусиллям наших тепловиків та енергетиків, Вінницька громада пройшла гідно. Проте не варто забувати, що наша країна й досі перебуває у стані війни і ворог може поновити терористичні атаки на об’єкти критичної інфраструктури України. Ми також закликаємо вінничан звертатись до своїх голів ОСББ та управляючих компаній щодо перевірки стану внутрішньобудинкових систем опалення. Оскільки, згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги», саме на них лежить відповідальність за обслуговування внутрішньобудинкових систем відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків», – зазначив директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin