У Вінницько-Хутірському ліцеї розпочинають капремонт покрівлі. Дах утеплять, що дозволить економити енергоресурси

Будівельники розпочинають капітальний ремонт даху Вінницько-Хутірського ліцею. Дах довго не ремонтувався і потребував заміни, адже під час дощу він протікав, а взимку пропускав тепло. Наразі представники підрядної організації розпочали розбір елементів старої конструкції покрівлі. Після завершення цих підготовчих робіт має розпочатися безпосередньо монтаж нової конструкції.

“На жаль, за роки експлуатації, ми маємо ситуацію, що стара покрівля, зроблена в 1970-роках, зносилась. А та її частина, ремонт якої виконали за кошт районної ради п’ять років тому, теж мала проблемні ділянки. В результаті, ми сьогодні маємо затікання під час сильних опадів. Це створювало не досить комфортні умови для навчання, псувало стан навчальних приміщень та призводило до суттєвих тепловтрат під час опалювального періоду. Тому, відповідно до доручення міського голови Сергія Моргунова, розпочався капітальний ремонт усієї покрівлі, – розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. – Під час капремонту планується заміна покриття не лише основної будівлі школи, а суміжного з нею приміщення майстерні. Таким чином дітям має бути комфортніше та тепліше.”

Загалом проектом робіт передбачається заміна старої кроквяної системи, облаштування системи водовідведення, утеплення та, власне, встановлення покриття з металочерепиці. Усі роботи виконуються коштом міського бюджету.

“Також проектом передбачається капітальний ремонт покрівлі ліцейної котельні, – додає директор Вінницько-Хутірського ліцею Микола Биць. – Таким чином, єдине приміщення, де наразі не буде здійснюватися капремонт даху, є будівля початкової школи. Ремонт цієї покрівлі та її утеплення були виконані якісно кількома роками раніше”.

Нагадаємо, раніше за кошти бюджету ВМТг у Вінницько-Хутірському ліцеї було зроблено капітальний ремонт укриття, де діти зможуть перебувати під час “Повітряної тривоги”. Сховище повністю оснащене, має площу близько 282,5 метрів квадратних та розраховане на одночасне перебування 471 людей. Тобто, при навчанні у дві зміни – повністю покриває потребу. Наразі в закладі нараховується близько 700 учнів.

Як зазначає директор закладу, за останній рік спостерігається суттєве збільшення кількості дітей, які навчаються в ліцеї. Це відбувається завдяки поверненню учнів, які раніше їздили на навчання у місто.

В навчальному році 2023-2024 роках заклад працює в очному режимі у дві зміни.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin