У школах Вінницької громади розпочався новий навчальний рік

Вже вдруге навчальний рік починається в умовах повномасштабної війни. За новим освітнім законодавством, формат проведення свята Першого дзвоника адміністрації закладів загальної середньої освіти визначали самостійно.

Власне, цьогоріч учні закладів загальної середньої освіти Вінницької громади навчатимуться в очному, змішаному режимі та з використанням технологій дистанційного навчання. Зважаючи на безпекову ситуацію, батьки також брали участь у виборі формату навчання дитини. Зауважимо, що учні 30 з 44 шкіл Вінницької громади вчитимуться офлайн.

Як повідомили у департаменті освіти ВМР, цьогоріч у 2023 – 2024 навчальному році у школи міста зарахували 4 312 першокласників.

Свято 1 вересня відзначали у різних формах, а саме з: патріотичними марафонами, квестами, традиційними святковими лінійками, відеопривітаннями випускників та ігровими програмами.

«Другий рік перший дзвоник лунає в українських школах у воєнний час, і тільки завдяки Збройним Силам України, які мужньо боронять нашу державу, вінницькі діти мають змогу прийти до школи та розпочати новий навчальний рік. Минулий навчальний рік був важким. Іноді нестерпно важкий, але педагоги вистояли і попри всі виклики, продовжували освітній процес. Впевнена, що стійкість, незламність та невтомна праця педагогів допоможе подолати всі виклики, які постали перед освітою у воєнний період. А ми своєю працею щоденно наближатимемо нашу Перемогу!» – коментує директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Зазначимо, головною умовою офлайн-навчання у школі залишається облаштоване укриття, яке відповідає вимогам безпеки. Як додає Оксана Яценко, наразі у Вінниці мають укриття 33 школи, але найближчим часом їхня кількість збільшуватиметься.

Загалом у Вінницькій громаді налічують 46 779 школярів, з яких 1 764 дітей з сімей внутрішньо переміщених осіб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin