Біля під’їзду вінницької багатоповерхівки встановили пандус

Маломобільним мешканцям ще одного вінницького будинку буде простіше потрапити до власних помешкань. Біля багатоквартирного будинку за адресою Довженка, 40 встановили пандус.

Як зазначає заступник директора департаменту житлового господарства Сергій Гречанюк, це уже третій пандус, встановлений з початку року в житловому секторі міста. Попередні два облаштували раніше біля будинків по вулиці Стрілецькій, 48, а та Генерала Григоренка, 67. Усі роботи виконуються коштом міського бюджету.

“Спеціальні конструкції встановлюються за результатами заявок від мешканців. Вони обладнані поручнями, мають пологий спуск та призначені як для користування людей з інвалідністю, так і батьків з дитячими візочками. Крім того, ми маємо розуміти, що питання облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни повертаються військові», – зазначає Сергій Гречанюк.

Наразі, в житловому секторі міста планують облаштувати ще один пандус – біля будинку по вулиці М. Амосова, 9.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їх під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися з відповідним питанням до департаменту житлового господарства. Рішення про облаштування такої конструкції буде прийматися на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічної та фінансової можливості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin