У Вінниці продовжують робити все можливе для покращення інвестиційної привабливості громади

Промоція місцевого бізнесу, популяризація культури підприємництва, розвиток бізнес-компетенцій, покращення бізнес-клімату та інвестиційно привабливі умови в громаді – це основа Програми розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Вчора, 7 вересня, на виконкомі Вінницької міської ради прозвітували про хід її виконання у 2022 році.

Одним з основних викликів 2022 року, коли розпочалася велика війна, для громади став процес релокації бізнесу з інших регіонів. Торік фахівці департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради опрацювали понад 200 заявок на переміщення потужностей бізнесу, який вирішив виїхати із областей, де тривають бойові дії.

“У ВМТГ з”явилися представники різної економічної діяльності, які займаються: машинобудуванням, оптовою та роздрібною торгівлею, переробною і транспортною промисловістю, науковою та технічною діяльністю, комп”ютерним програмуванням, сільським/лісовим/рибним господарством, а також мистецтвом, спортом, розвагами та відпочинком, наданням юридичних послуг та комп”ютерним програмуванням, дослідженням й експериментальними розробками у сфері інших природничих і технічних наук, будівництвом доріг та автострад. Наша громада продовжує робити все можливе задля того, щоб вони інтегрувалися в громаду, поверталися до роботи та створювали нові робочі місця – як для вінничан, так і для нових жителів міста”, – розповіла заступниця директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Ірина Черната.

Так, релокованому бізнесу надають інформаційно – консультаційну підтримку в форматі форумів, зустрічей та візитів підтримки на підприємства.

Варто зазначити, що і місцевий бізнес дуже активний у різних процесах, які відбувалися в громаді. Зокрема представники Ради підприємців при Вінницькому міському голові. Спільноту створили у 2009 році з метою сприяння розвитку підприємництва, подальшого підвищення прозорості й відкритості діяльності міської влади, забезпечення її плідної взаємодії з суб’єктами підприємницької діяльності. Торік там оновився склад і відтепер до Ради підприємців входять представники релокованого бізнесу.

Протягом минулого року було також надано допомогу у пошуку грантової підтримки для підприємців.

Ці проєкти передбачали фінансову допомогу на період війни. Робота з підтримки бізнесу триватиме й надалі, адже сама Програма розвитку свого часу була створена спільними зусиллями – бізнес спільнотами міста, нашими спеціалістами місцевого самоврядування та експертами міжнародного рівня, які доклали чимало зусиль для того, щоб вийти на якісний рівень співпраці та посилити конкурентоспроможність всієї громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin