Вінничани прощаються із полеглим Героєм

Йому назавжди 23… Віталій Шептуля став на захист України на початку повномасштабного вторгнення. На той час юнак перебував на строковій службі у десантно-штурмових військах, тож на його долю припав найскладніший період війни. Останні гарячі точки – села Вербове та Роботине Запорізької області, де із побратимами штурмового батальйону «Скала» виконував найвідповідальніші завдання. В одному із таких боїв, 25 серпня, Віталій отримав важкі мінно-вибухові та осколкові травми. Дніпропетровські, а згодом вінницькі хірурги намагалися вирвати парубка із лещат смерті, втім вона виявилася сильнішою. Життя воїна обірвалося 7 вересня.

Народився Віталій Шептуля 23 лютого 2000 року в с. Приморське Скадовського району, Херсонської області. Як розповіла сестра полеглого Героя Наталя, він мав багато захоплень, але найбільше любив спорт. Найповніше його таланти розкрилися в Опорному закладі «Академічний ліцей» Скадовської міської ради.

«У Віталія все життя було попереду. Він дуже цінував його й тих, хто поруч. Скільки пам’ятаю, мій брат усіх захищав та оберігав. Інакше просто не міг, бо був справжнім чоловіком», – каже сестра воїна.

Згадують його й у ліцеї, в якому навчався: «Для всієї шкільної родини Першої в місті Віталій запам’ятається як неординарна особистість, найкращий спортсмен, капітан шкільної команди з волейболу, людина слова, яка ніколи не зраджувала своїм принципам, відстоювала ідеї добра і справедливості… А ще – як красивий юнак із надзвичайно блакитними очима, щирий та відкритий, завжди усміхнений… Не роздумуючи, Віталій усю свою молодість без остатку віддав, аби захистити Україну від ворога…»

Церемонія прощання із Захисником відбудеться о 13:00 на Сабарівському кладовищі, де останнім його прихистком стане Алея Слави.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin