«Ми-Вінничани» чи як Вацак та Білозір оновили автопарк під час війни: розслідування Bihus.Info

Відомий на Вінниччині партнер громадського об’єднання “Ми – Вінничани” та засновник  кондитерського дому “Вацак” Геннадій Вацак у квітні цього року засвітився на новенькому Rolls-Royce Cullinan у версії Black Badge 2023-го року випуску. 

Про це повідомляє Вадим Коршенко у сюжеті для Bihus.Info.

Таке британське авто коштує понад 300 тисяч євро. Даний Rolls-Royce стоїть на балансі його кондитерського дому.

У свою чергу Лариса Білозір, яка також є партнеркою у ГО “Ми – Вінничани” та входить до групи “Довіра”, прибула до Верховної Ради на новому електрокросовері Tesla Model Y у версії Long Range Dual Motor 2022-го, вартість якого сягає орієнтовно $63 тисячі. Звичайно, цей автомобіль також не оформлений на депутатку: офіційним власником авто є брат Білозір.

Нардепка повідомила, що вона Теслу брата лише бере у користування, проте готова задекларувати автомобіль.

Василь Петьовка, соратник Геннадія Вацака у групі “Довіра” і нардеп, приїхав до парламенту на Volkswagen Touareg 2022 року випуску, який коштує близько $76 тис. У вересні минулого року авто оформили на ТОВ “Партнер” дружини депутата.

У коментарі Bihus.Info Петьовка повідомив, що задекларував автомобіль, але його вартість не пам’ятає.

Окрім Touareg на фірмі його дружини протягом 2022-2023 років було зареєстровано ще й інші автомобілі:

  • Skoda Kodiaq (від $38 тис.);
  • Mercedes-Benz V 300d (від $120 тис.);
  • Mercedes-Benz G63 AMG (від $221 тис.);
  • BMW X5 (від $75 тис.).

Нардеп повідомив, що не користується даними автівками фірми своєї дружини, проте яким чином вони експлуатуються на фірмі, не знає.

Народний депутат з групи “Партія “За майбутнє” Ігор Молоток приїхав до Верховної Ради на автомобілі Toyota Land Cruiser 300 2022 року випуску.

Цей автомобіль був придбаний наприкінці 2022 року і оформлений на ТОВ “Вант” ЛТД, компанія, засновниками якої є сам народний депутат та його експомічник у парламенті. Приблизна вартість таких позашляховиків починається від $96 тисяч. У коментарі для журналістів народний депутат заявив, що користується автомобілем на умовах оренди у фірми, де є співзасновником.

У ТОВ “Епіцентр К”, де одним зі співзасновників є колега Молотка з групи “За майбутнє” Олександр Герега, з літа 2022 року по квітень 2023 року були оформлені наступні автомобілі:

  • Mercedes-Benz G63 AMG 2022 року випуску (вартість від $220 тисяч).
  • Кросовер Mercedes-Benz Maybach GLS 600 класу люкс 2021 року випуску (вартість від $187 тисяч).
  • Преміальний седан Mercedes-Maybach S 680 2022 року випуску (вартість від $260 тисяч).
  • Мікроавтобус Mercedes-Benz V 300d 2022 року випуску (вартість від $120 тисяч).
  • Електромобіль Mercedes-Benz EQS 580 2023 року випуску (вартість від $128 тисяч).

Крім цих автомобілів, компанія також придбала багато інших, більш простих автівок, які більше схожі на корпоративні.

Інший народний депутат з групи “Довіра” Андрій Кіт прибув до Верховної Ради на автомобілі Mercedes-Benz GLE 400d 2022 року випуску, який має вартість приблизно $84 тисячі. Цей кросовер був оформлений на фірму “Агрофірма “Лугове”, яка належить батькові народного депутата, у лютому 2023 року. Крім цього, наприкінці 2022 року на балансі компанії з’явилась нова Toyota Corolla, вартість якої становить близько $20 тисяч.

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Руслан Горбенко приїхав До Верховної Ради на Mercedes-Benz GLS 400d 2020-го року випуску.

Лише на вторинному ринку вартість таких авто стартує від $90 тисяч.

Горбенко оформив авто на свою матір у травні минулого року. Майже через рік, у квітні 2023 року, мати Горбенка стала власницею нового Range Rover Sport, який коштує від $118 тис. Користування Range Rover Руслан Горбенко заперечив.

Улітку цього року народний депутат від фракції “Слуга народу” Орест Саламаха був помічений на вулицях міста за кермом Mercedes-Benz EQS 450+. Згідно з розслідуванням видання Bihus.Info, цей електромобіль придбали на аукціоні в Сполучених Штатах у червні 2022 року, він був пошкоджений і ввезений в Україну за $55 тися. Автобуло оформлене на матір народного депутата, але автомобіль був відновлений, і в травні 2023 року його виставили на продаж за ціною $99 тисяч. У коментарі для журналістів Орест Саламаха заявив, що автомобіль, за кермом якого його помічено, був куплений і відновлений його братом. За словами народного депутата, він користувався автомобілем тимчасово через відсутність особистого автотранспорту. В липні 2023 року цей автомобіль було переоформлено на нового власника, і за його словами, тепер ця машина не належить його сім’ї.

Народний депутат від “Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Олексій Кучеренко придбав електромобіль Volkswagen id.4 2021 року випуску у серпні 2022 року. Вартість таких автомобілів стартує з приблизно $37 тисяч. Олексій пояснив придбання третього електромобіля багатодітністю своєї родини.

Суто Мамоян, народний депутат групи “Платформа за життя та мир”, який був обраний до Верховної Ради за списками нині забороненої партії “ОПЗЖ”, раніше був фіксований за кермом автомобіля Mercedes-Benz S500, оформленого на його кузена.

У квітні 2023 року на цього самого родича був оформлений новий преміальний електромобіль BMW i7 у версії xDrive60. Вартість таких автомобілів стартує від $129 тисяч.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin