“Діти мають право на дитинство”: Гумштаб організував черговий захід для маленьких вінничан

І хоча літо вже завершилося, команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжує організувати різнопланові заходи для дітей. Сьогодні, 15 вересня, понад 80 діток завітали до кінотеатру Cinema City. Перегляд мультфільму — це вже одинадцятий захід для дітей в межах акції “Діти мають право на дитинство”.

Попит на такі заходи є, говорить депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира.

“Попри повномасштабну війну маємо забезпечити діток щасливими спогадами. Війна відбирає дитинство у найменших, тож важливо дарувати їм якомога більше позитивних емоцій та спогадів. Тому сьогодні зібрали і малюків у супроводі батьків, і вже дорослих діток – від 7 до 14 років, які в колі однолітків переглянули мультфільм “Мармадюк”, – розповів Дмитро Мира.

Його колежанка, депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тетяна Савельєва розповіла, що сьогодні на заході, зібралися чимало діток разом з батьками чи супроводжуючими.

Серед учасників:

  • діти захисників чи захисниць України;
  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • діти з багатодітних сімей;
  • діти-сироти/напівсироти.

Як зауважила матуся п”ятирічної Ані пані Зінаїда, вони з дочкою попри те, що живуть далеко від кінотеатру, вирішили обов’язково взяти участь в перегляді мультфільму.

“Такий захід — це можливість відпочити й відволіктися, отримати психологічне розвантаження, а оскільки донечка обожнює тваринок, а вони у мультфільму головні герої, то ми без вагань вирішили взяти участь”, – розповіла переселенка з Маріуполя Зінаїда.

Як додала її донечка Аня, то саме цей мультфільм вона хотіла побачити і сьогодні її плани реалізувались.

За підсумками попередніх заходів, які проводили у межах акції, участь взяли понад 1500 дітей разом з батьками чи супроводжуючими особами. Наступні акції будуть продовжуватися й надалі, зазначають представники команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

“Дітям необхідно дарувати емоції та нові враження. Тому ми не зупиняємось і в планах на наступний тиждень, якщо дозволятимуть погодні умови, організувати катання на катамаранах”, – додала Тетяна Савельєва.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin