Вінницькі сумоїсти здобули призові місця на чемпіонаті Європи

«Золото» на чемпіонаті Європи з сумо (II ранг) одержав Важа Даіаурі в особистому та командному заліку, а також здобув «срібло» в абсолютній ваговій категорії. Бронзовою призеркою стала Ірина Гребенчук. Турнір відбувався в місті Кротошин, Польща.

За словами Заслуженого тренера України, тренера-викладача з сумо та вільної боротьби МДЮСШ № 5 Важі Даіаурі (старшого) участь у чемпіонаті брали понад 150 спортсменів із 12 країн. У результаті збірна команда України виборола I командне місце.

Він також зазначив, що троє спортсменів на цих змаганнях представляли міську дитячо-юнацьку спортшколу № 5.

«Впродовж двох днів відбувались змагання. У перший – в особистих вагових категоріях, де брали участь спортсмени Вінниччини у складі збірної команди України, наша спортсменка Ірина Гребенчук здобула бронзу у ваговій категорії до 65 кг. А у ваговій категорії до 115 кг чемпіоном став Важа Даіаурі, окрім нього у цій категорії брав участь наш спортсмен Андрій Поліш. У наступний змагальний день відбувалися сутички в абсолютній ваговій категорії та командні змагання «стінка на стінку». Важа став віце-чемпіоном в абсолютній ваговій категорії та чемпіоном в командних змаганнях», – зазначив Важа Даіаурі (старший).

Попереду у наших сумоїстів чемпіонат світу, який на початку жовтня відбудеться у столиці Японії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin