У Вінницькому Терцентрі переселенці переробляють старі орнаментовані хустки на жилетки

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування є факультет рукоділля. Жінки віком 60+ під керівництвом викладачки Ніни Скворцової створюють різноманітні вироби. Цього разу вирішили ґрунтовно підготуватися до зими та створити теплі жилети.

Одяг створюють у техніці апсайклінг – переробляють старі орнаментовані хустки на жилетки. Викладачка Ніна Артемівна разом із підопічними пильно розглядає кожну стрічку на зразку виробу, показує, де є помилки та вчить, як зробити правильно.

Заняття проходять два рази на тиждень. Щовівторка зазвичай збираються переселенки з Маріуполя. Кажуть, що, виїжджаючи з міста, взяли з собою мало теплого одягу. Тому такі жилетки згодяться на зиму.

Пані Ольга відвідує факультет рукоділля близько 1,5 року. «Найголовніше це те, що праця відволікає нас від проблем реальності. Ми приходимо, щоб не тільки навчитися нового, але й поспілкуватися один з одним», – розповідає жінка.

Дехто почав ходити на заняття до Ніни Артемівни нещодавно. Серед таких – пані Лариса. «Зайнятість – найефективніші і дешеві ліки проти депресії та самотності», – зазначає підопічна Терцентру.

Під керівництвом Ніни Скворцової учасники факультету рукоділля зробили чимало виробів. З останніх – ляльки-мотанки, гноми та сучасні сумки із вживаних джинсів, які залюбки демонструють.

Записатися на факультет рукоділля за номером телефону 67- 05- 90 або за адресою вул. Соборна, 50.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin