Незабаром у Вінниці почнуть працювати помічники ветеранів

Сьогодні, 27 вересня, відбулася інформаційно-ознайомча зустріч міського голови Сергія Моргунова та фахівців департаментів Вінницької міської ради з помічниками ветеранів, які успішно пройшли навчання на посаду. Обговорили мету діяльності та специфіку роботи помічників ветеранів у «Сервісному офісі у справах ветеранів» на базі Вінницького міського центру соціальних служб.

«Важливо, що помічниками ветеранів стали ті, хто був учасником бойових дій або є членом родин ветеранів чи загиблих воїнів. Саме вони зі свого власного досвіду знають, як важко буває адаптуватися до нових умов, коли за плечима пережиті жахи війни. Дякую тим, хто взяв на себе цю непросту, але, безумовно, важливу місію. Ми разом маємо побудувати дієву і якісну систему підтримки Захисників в цивільному житті», – зазначив міський голова Сергій Моргунов та побажав учасникам зустрічі вдалої та продуктивної роботи.

Заступниця міського голови Галина Якубович наголосила, що Вінницька міська рада та представники структурних підрозділів будуть надавати всю необхідну підтримку помічникам ветеранів.

«Для Вінниччини та міста честь та велика відповідальність долучитися до реалізації пілотного проєкту Міністерства у справах ветеранів. Вдячна вам за те, що зголосилися вибрати для себе нову професію – “помічник ветерана”. Лише люди, які пережили однакові випробування, можуть найкраще зрозуміти одне одного, щиро перейнятися проблемою і допомогти», – говорить Галина Якубович.

На зустрічі також представили «Довідник помічника ветерана», що містить характеристику про кожен департамент, відділ та службу, яка може допомогти у вирішенні тих чи інших питань.

«Соціальні працівники, фахівці Пенсійного фонду і всі дотичні служби прикладуть максимум зусиль, щоб цей проєкт перестав бути експериментальним, а став базовим для всієї України. Ми, своєю чергою, приділятимемо максимум уваги ветеранам, щоб надати усю можливу підтримку нашим Захисникам і Захисницям», – зауважила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Помічники ветеранів будуть працевлаштовані у «Сервісний офіс у справах ветеранів», який створений на базі Вінницького міського центру соціальних служб. Старт роботи помічників ветеранів відбудеться 3 жовтня.

«Три наші ключові завдання – це підтримати ветеранів, допомогти і інформувати», – наголосила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

«Найперше, що мають зробити помічники ветерана, – це гідно зустріти воїна та членів його родини. Часто труднощі виникають з оформленням статусу учасника бойових дій або людини з інвалідністю, отриманої внаслідок війни. З цим, зокрема, допомагатимуть помічники ветеранів», – розповів заступник директора-начальника відділу «Сервісний офіс у справах ветеранів» Олексій Замірко.

Самі ж помічники ветеранів налаштовані на плідну роботу.

«Протягом трьох тижнів ми проходили навчання на помічників ветеранів. Мали заняття з психології, вивчали нормативно-правову базу, ознайомлювались із пільгами, на які мають право ветерани, та багато іншого. Після цього успішно склали екзамен. А наразі – позитивно налаштовані на роботу. Як ветеран, я бачу, що робота буде важка. Проте дуже прагну, щоб цей пілотний проєкт пройшов успішно», – зазначив помічник ветерана Сергій Крівомаз.

Нагадаємо, «Помічник ветерана» – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів. Наразі його реалізовують у п’ятьох областях України, зокрема, і на Вінниччині.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin