У Вінниці на Замості відновив свою роботу ще один дитячий садочок

Відучора, 2 жовтня, у Вінницькій громаді запрацював ще один садочок у мікрорайоні Замостя. Йдеться про ЗДО №28. Як розповідають у департаменті освіти Вінницької міської ради, заклад дошкільної освіти підписав меморандум співпраці про використання укриття.

Завдяки тому, що садочок відчинив свої двері, чимало маленьких вінничан повернуться до офлайн-відвідування дитячого закладу. Сам заклад дошкільної освіти компенсуючого типу, тобто надає не тільки виховні та освітні функції, а й лікувальні, тобто приймає дітей з вадами зору, які потребують постійного нагляду кваліфікованих лікарів. Власне, перед тим як потрапити у садочок, батькам разом з дітками, які мають проблеми з зором, потрібно пройти обстеження в інклюзивно-ресурсному центрі. Про це розповіла завідувачка дошкільного закладу освіти Тетяна Рублевська.

За її словами, для жителів мікрорайону Замостя працюючий садочок був необхідний і батьки виявили бажання водити дітей на повноцінне навчання під супроводом та наглядом кваліфікованих педагогів та фахівців з медицини.

«Ми майже два роки працювали у онлайн-режимі, але для діток необхідне живе спілкування, а також постійні лікувальні вправи та процедури для підтримки їхнього зору. Аби малеча систематично його покращувала, з дітками працюють відповідні спеціалісти. Відтепер у батьків з’явилась можливість спокійно працювати, адже діти використовують безпечний простір, який знаходиться поруч із закладом», – каже пані Тетяна.

Малеча не хотіла йти додому в кінці дня, розповідають вихователі про перший робочий день садочка. Сміялись, бігали, їли смачненьке, пізнавали нове та виконували вправи, спрямовані на профілактику та зміцнення зору.

В укритті є величезний ігровий простір, місця для сидіння та відпочинку, аптечка, а ще навчальні та виховні матеріали, завдяки яким дітей будуть відволікати під час тривоги.

Загалом у різних мікрорайонах Вінницької міської територіальної громади у офлайн-режимі працює 45 комунальних закладів дошкільної освіти. Нагадаємо, що усі заклади освіти нашої громади працюють із дотриманням правил безпеки в умовах воєнного стану, і їх відвідує така кількість діток, щоб за потреби кожному було передбачене місце у сховищі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin