До Вінниці прибула делегація з Полтави: переймає досвід Вінниці у створенні комфортних умов для життя та роботи

До Вінниці прибула делегація з Полтави – представники тамтешнього муніципалітету та Полтавської ОВА, а також підприємці. Приїхали, щоб переймати досвід міста в частині адміністративного управління, а також цікавилися шляхами налагодження партнерських стосунків з міжнародними організаціями та європейськими містами. Одним з основних питань була взаємодія місцевої влади з бізнесом та інструменти, які Вінницька міська рада використовує для створення інвестиційно привабливого середовища у громаді.

Зустріч з міським головою після дводенного перебування у Вінниці полтавці почали зі слів про те, що в Україні Вінниця знана як місто з комфортними умовами для життя та роботи бізнесу.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов висловив сподівання, що візит полтавців до нашого міста буде корисним та продуктивним і вони зможуть впровадити успішні практики у своєму рідному місті.

“Делегація приїхала до нас для обміну досвідом, і ми поділилися успішними кейсами, в тому числі в питанні роботи промисловості та індустріальних парків, процесу релокації, який досі триває з початку повномасштабної війни. Для того, щоб відкривалися нові заклади і масштабувалися вже наявні підприємства, наш муніципалітет створює необхідну інфраструктуру, супроводжує підприємців в організаційних питаннях, залучає міжнародних партнерів та впроваджує програми фінансової підтримки, – сказав Сергій Моргунов. – Але для того, щоб це реалізувати, потрібно вести діалог. Вміння слухати і чути – має важливе значення. Місто йде на зустріч тим, хто хоче працювати. Це командна робота, від якої багато залежить. Глибоко переконаний, що саме вітчизняний бізнес може розбудувати та зміцнити економіку країни, і пишаюся тим, як впевнено наші підприємці беруть на себе таку відповідальність”.

Крім екскурсій містом, делегація побувала на місцевих підприємствах, побачила індустріальні парки та роботу промисловості, а також відвідали багатоповерхівку на вулиці Василенка, яку звели в межах Програми “Муніципальне житло ВМТГ”, і, звісно, ознайомилися з організацією роботи міської ради.

Представники Полтави відзначили, що вони з великою цікавістю познайомилися з нашим містом і висловили сподівання на подальшу можливість обмінюватися досвідом для спільного розвитку та вдосконалення міського самоврядування в обох містах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin