Підопічні Вінницького Терцентру провели виїзний майстерклас з рукоділля

Дитяча іграшка-зайчик, лялька-берегиня, в’язані килимки – всі ці вироби 12 жовтня вчилися робити жителі Вінницьких Хуторів під наставництвом працівників Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування. Майстеркласи – частина проєкту «Мобільна група творчого натхнення” з підтримки літніх людей на приєднаних до Вінниці територіях.

«Сьогоднішній захід – реалізація проєкту Терцентру, який у 2021 році виграв у “Бюджеті громадських ініціатив” Вінницької МТГ. Мета – залучити до творчості та активного способу життя літніх людей на приєднаних до Вінниці територіях. Розуміємо, що з віком стан пам’яті, концентрація уваги, дрібна моторика погіршуються. Щоб бути завжди в тонусі, ми проводимо майстеркласи для людей літнього віку у Вінницьких Хуторах, Писарівці, Щітках та інших населених пунктах громади. Це важливо для тих, хто через вік та велику відстань не може перебувати на денному відділенні Терцентру», – розповіла завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова.

Доєднатися до майстеркласів могли усі: і люди літнього віку, і діти, і дорослі. Під пильним керівництвом викладачки рукоділля Терцентру Ніни Скворцової, учасники майстеркласу вчилися виготовляти дитячу іграшку-антистрес «Зайчик на пальчик». За задумом, зайчик із тканини та стрічок вдягається на палець, а мама чи тато з допомогою іграшки розігрують казки та розповідають повчальні історії.

«Також сьогодні ми робимо так звану ляльку-вісницю гарних новин. Вона покликана заспокоювати нерви та налаштовувати на позитивний лад. Іграшка складається з дзвіночків та трьох шарів тканин. На першому шарі можна написати чи вишити побажання для себе, на другому – своїй країні, на третій – всесвіту та всьому людству», – зазначила Ніна Скворцова.

На майстерклас сьогодні прийшла, зокрема, Лариса Михайлівна, 69-річна жителька Вінницьких Хуторів. З початком повномасштабної війни вона переїхала до Вінниці з Харківської області. Каже, що і сама дуже полюбляє в’язати гачком, а в такій веселій компанії – і поготів.

Була на майстеркласі також активна учасниця гуртка рукоділля у Вінницькому Терцентрі – 69-річна Лариса Віталіївна. Вона відвідує заняття Ніни Артемівни вже пів року. Під її керівництвом створила чимало виробів: ляльки-мотанки, обереги, іграшки та багато іншого.

«У нашому віці дуже важливо буде зайнятим, особливо, творчістю. Це найкращі ліки від самотності та поганого самопочуття. Діти вже виросли, внуки дорослі, а бути в колі однодумців свого віку – це і цікаво, і корисно», – зазначила Лариса Віталіївна.

Подібні виїзні майстеркласи на приєднаних до Вінниці територіях Вінницький міський територіальний центр соціального обслуговування проводитиме і надалі. Деталі – за номером телефону: 67- 05- 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin