Адже тут свого часу жили уславлені чемпіони світу, Європи, навіть золота призерка Олімпіади в багатоборстві Наталя Добринська! Втім, після гучних юридичних «боїв» за квадратні метри службових кімнат в 2011-му, здається все стихло… Але в перших числах листопада цього року Вінницька місцева прокуратура порушила карне провадження після заяви громадської активістки Таїси Гайди.

– Я написала заяву і чекаю реакції прокуратури, бо у свідоцтві на право власності ГО «Колос» вже фігурують не 3, а 9 тисяч квадратних метрів цього комплексу. Із так званими квартирами-кімнатами в гуртожитку справа так само не доведена до кінця і люди переживають, що їх «приватизують» оптом, — зазначила Таїса Гайда. — Тому після звернення людей та їхнього адвоката я написала заяву як громадський активіст до прокуратури, аби вони перевірили законність всіх дій ГО «Колос» та відомого партійно-спортивного функ­ціонера Сергія Татусяка…

Після цих відвертостей Гайди за «общагу» і весь спорткомплекс на генерала Арабея відповів екснардеп та колишній голова облради часів Януковича.

– Про заяву я знаю, і нехай прокуратура реагує! Бо ми стоїмо на боці людей… І на останній президії товариства «Колос» у Києві ми проголосували за дозвіл на безкоштовну приватизацію цих ста кімнат їхніми мешканцями. І я маю визнати, що 60% там живуть наші «колосов­ські» люди, — зазначив Сергій Татусяк. — Я визнаю, що там є кімнати гуртожитку, де жили і живуть відомі чемпіони — наші та запрошені з інших регіонів для захисту спортивної честі Він­ниччини. Там досі живе легендарний паверліфтер Іван Чупринко, і ніхто ці метри в нього не забере… Тому я хочу заспокоїти всіх мешканців гуртожитку, звідки вийшли чемпіони і переможці олімпіад, що свої кімнати ви отримаєте безоплатно у власність. Ніяких торгів чи «лівих» грошей тут не буде… І наша юридична служба вже над цим працює.

– А ще 6000 кв. метрів, які фігурують в заяві активістки?

– Це приватна власність ГО «Колос», яка використовується для спортивної та адміністративної діяльності… І належним чином ми оформили всі документи. Я розумію, що Татусяк може не всім подобатись у Вінниці… Але це не моя власність, а ГО «Колос»! І чия вона мала би бути, на вашу думку?

Цікаво, що скаже із цього приводу прокуратура Вінниці? Адже майже за кожним приватизаційним процесом традиційно крокують різні тіньові «схеми»… Хочеться вірити, що спортивний принцип Fair Play — чесної гри – буде дотриманий і в коридорах чемпіонської «общаги» на Арабея.