Вінницький міський голова привітав колектив ліцею № 33 з 50-річчям, в якому пройшли його шкільні роки

20 жовтня, вінницький ліцей № 33 відзначає 50-річчя. Привітати заклад з ювілеєм завітали представники міської ради, зокрема, і очільник міста Сергій Моргунов. Адже саме в цьому закладі пройшли його шкільні роки.

“Наша школа завжди славилась єдністю та згуртованістю. Я мав честь тут навчатися з першого по десятий клас. Фактично, з цієї школи я пішов у доросле життя, – зауважив Сергій Моргунов. – Сьогодні тут більше сотні педагогів навчають майже 1400 дітей. Сподіваюсь, вони стануть справжніми патріотами свого міста та країни”.

Міський голова висловив подяку, що у цей драматичний для України час спільнота ліцею згуртувалася у допомозі переселенцям та Захисникам. Силами учнів, батьків та вчителів на фронт відправлено два авто.

Як зазначила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, цей навчальний заклад останнім часом робить неймовірні справи на підтримку Збройних сил України, збирає кошти на позашляховики та необхідне оснащення, а також підтримує їх морально.

Крім того, за її словами, заклад змінюється на краще, постійно покращуючи своє освітнє середовище. Тут створені хороші умови з інклюзії.

В ліцеї нараховується 23 інклюзивних класи, в яких працюють 22 асистенти вчителя і навчається 35 учнів з особливими освітніми потребами.

“Загалом, заклад випустив десятки тисяч випускників, які живуть по всіх країнах світу, прославляючи свій навчальний заклад і гордо несучи звання випускника 33 школи. Але, на жаль, 12 випускників закладу віддали своє життя за Незалежність нашої держави. Є працівники закладу, які зараз на фронті виборюють Незалежність та Суверенність нашої держави”, – зазначила Оксана Яценко.

Директорка КЗ “Вінницький ліцей №33” Наталія Сидоренко зауважила, що сьогодні ліцей, як більшість інших освітніх закладів, є символом єдності, міцності та незламності.

“Сьогодні я пишаюся своїм колективом, я пишаюсь вашим професіоналізмом, і тим, що в цей непростий час ви не лише виховуєте покоління молодих українців, а й сміливо крокуєте разом з учнями в майбутнє, надаючи впевненості в тому, що у нас все буде добре, – сказала очільниця закладу. – Я також пишаюся учнями. Учнями, які не по роках стали дорослими. Учнями, які мають свою позицію та думку. Учнями, які будуть відбудовувати нашу країну. Також, я пишаюсь батьківською громадою, саме з вами ми втілили в життя шалену кількість ідей, проектів та програм. Я дуже рада з того, що ви завжди поруч, що ви підтримуєте та розумієте. Я пишаюся вами всіма. І хочу подякувати Богу та нашим Захисникам, що ми маємо можливість, жити, працювати навчати й продовжувати дихати. Звичайно, хочу подякувати міському голові та всій команді міської ради, адже завдяки їх підтримці ми продовжуємо рухатися далі, продовжуємо виховувати та навчати”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin