Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові провели у Вінниці

Сьогодні, 24 жовтня, у Вінниці пройшло засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, у межах якого представники місцевого самоврядування та органів державної влади розглянули актуальні виклики та проблемні питання в територіальних громадах Вінницької області. Також учасники обговорили низку питань щодо подальшого розвитку громад Вінницького регіону у сферах освіти, економіки, реабілітації, цифрової трансформації, підготовки до опалювального періоду та надання адміністративних послуг.

На початку заходу до усіх присутніх звернувся заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

«Для нас дуже важливо, щоб було єднання, щоб були присутні всі суб’єкти прийняття рішень у Вінницькій області: територіальні громади, регіональна влада і центральний орган виконавчої влади. Єдність забезпечить нам певну довіру, а довіра забезпечить той діалог, який ми маємо вести під час такої ситуації, яка склалась в країні. Ми воюємо вже понад 600 днів з російською країною-терористом. Тому щодня необхідно думати, яким чином вирішувати не тільки нагальні потреби Вінниччини, а й що ми можемо зробити для того, аби перемога прийшла якомога скоріше», – зазначив Олексій Кулеба.

Міський голова Сергій Моргунов наголосив, що з початком повномасштабної агресії російської федерації представники всіх територіальних громад згуртувались задля спільного подолання викликів війни.

«Важливо те, що сьогодні члени всіх територіальних громад об’єднались і з початку повномасштабного вторгнення продемонстрували неймовірну згуртованість перед викликами та тією трагічною ситуацією, яка склалася в Україні після повномасштабного вторгнення рашистів на нашу землю», – сказав Сергій Моргунов.

Очільник громади зазначив, що економічна ситуація у Вінницькій громаді є стабільною. Зокрема, він розповів, що за час російської агресії Вінниця прийняла уже 337 релокованих підприємств, які створили 1675 нових робочих місць.

«Це важливо з тієї точки зору, що йде сплата податків і до центрального, і до місцевого бюджету. Я думаю, що це один із важливих елементів, тому що Україна, в першу чергу, має мати свій ресурс для того, аби підтримувати та допомагати Збройним силам України», – зауважив Сергій Моругов.

Окрім того, він наголосив, що основними пріоритетами Вінниці й надалі залишаються безпека жителів громади та підтримка Захисників та Захисниць, які сьогодні на фронті.

«Нашими основними пріоритетами є безпека громадян, підтримка Збройних Сил України, прозорість, залученість людей, збалансованість та реалістичність формування бюджету, і турбота про людей. У першу чергу це стосується малозабезпечених вінничан, переселенців, багатодітних сімей, дітей сиріт та дітей, які позбавленні батьківського піклування і всіх тих, хто потребує цієї допомоги», – наголосив Сергій Моргунов.

Не менш важливим є й проходження опалювального періоду в умовах війни. Очільник громади наголосив, що наразі вкрай важливо максимально забезпечити роботу підприємств критичної інфраструктури в цей період.

«Я переконаний в тому, що опалювальний сезон – досить серйозний виклик, враховуючи ту ситуацію, що рашисти не зупиняються і здійснюють терористичні удари по енергетичній та критичній інфраструктурі. Тому нашим завданням є максимально забезпечити роботу всіх цих об’єктів в опалювальний період», – зазначив Сергій Моргунов.

Також він наголосив на важливості розвитку умов для реабілітації як військових, так і цивільних, які постраждали внаслідок дій ворога.

«Сьогодні у нас є серйозні виклики по фізичній та психологічній реабілітації. Тому ми повинні тут працювати враховуючи і власний досвід, і отримуючи цей досвід від наших міжнародних партнерів», – зазначив Сергій Моргунов.

Наостанок свого виступу міський голова зазначив, що лише завдяки спільній взаємодії різних органів влади вийде подолати всі виклики.

«Важливо, щоб ми працювали злагоджено і спільно в межах всього регіону і могли ділитися досвідом, підтримувати один одного. Я переконаний, що саме спільними зусиллями ми зможемо подолати всі виклики», – наголосив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin