Українське товариство сліпих з 90-річчям привітав Вінницький міський голова Сергій Моргунов

Сьогодні, 25 жовтня, Українське товариство сліпих (УТОС) відзначає 90-річчя із дня заснування. З річницею організації її членів привітав Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Він подякував членам УТОС за активну позицію та допомогу людям з інвалідністю по зору.

Вінницький УТОС розпочав свою історію із заснування робітничої майстерні саме 25 жовтня 1933 року.

«Майже сто років тому це була звичайна робітнича майстерня. А зараз – це організація, яка повною мірою несе соціальну відповідальність. Тут допомагають людям з інвалідністю по зору жити повноцінним життям та бути активними членами соціуму: займатися виробничою, громадською діяльністю, мати культурні та спортивні досягнення. Під час війни члени УТОС також підтримують Збройні Сили України, долучаються до волонтерської роботи: виготовляють сушарки для взуття, плитоноски, шиють одяг для військових. Сьогодні я вітаю організацію з ювілеєм, бажаю і надалі залишатися єдиною згуртованою командою», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Спільно із заступницею міського голови Галиною Якубович Сергій Моргунов відзначив Подяками Вінницької міської ради та її виконавчого комітету 10 кращих працівників громадської організації «Вінницька територіальна первинна організація Українського товариства сліпих». Крім того, Почесною відзнакою міського голови «За заслуги перед Вінницею» нагородили заслуженого ветерана, члена УТОС Георгія Удовика, який понад 30 років був директором підприємства.

«Наше товариство було засноване в складні для України часи, у 1933 році. Сьогодні, в 90-ту річницю зі створення УТОС, приємно бачити стільки гостей, друзів, які прийшли нас привітати. Мені дуже приємно, що міська влада допомагає нашій організації, і я пишаюся нашою співпрацею. Дякую усім, хто підтримує УТОС та людей з інвалідністю по зору», – зауважив голова правління УТОС Віктор Зелінський.

Наразі на Вінницькому підприємстві УТОС працює 107 людей, із них 78 – з порушеннями зору. Вінницька територіальна первинна організація УТОС налічує 681 члена.

Окрім підприємства, УТОС підтримує функціонування спеціалізованої бібліотеки з фондом книг шрифтом Брайля, спортивних секцій, колективу художньої самодіяльності; залучають небайдужих громадян до створення інноваційних проєктів, реалізація яких та результати спрямовуються на покращення добробуту людей з інвалідністю по зору.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin