Мер Вінниці Сергій Моргунов відвідав виробництво крафтових солодощів та кисломолочної продукції

Вінниця створила сприятливі умови для релокації бізнесу та підтримує підприємців, які практично з нуля відновлюють справу свого життя на новому місці. Родина Воскобойників переїхала у Вінницю з Херсона у 2022 році і трохи більше, ніж за рік подружжя зуміло відкрити три заклади громадського харчування, а тепер налагодили ще й виробництво молодих сирів. У новому цеху побував Вінницький міський голова Сергій Моргунов та побачив, в яких умовах створюють крафтові солодощі та кисломолочну продукцію, які так полюбили вінничани.

Наразі у місті офіційно зареєстровано 343 підприємства з інших регіонів України, які постраждали від російської агресії. За словами міського голови Сергія Моргунова, весь релокований бізнес, який прийняла громада, працює в різних галузях і, відповідно, має різні за чисельністю штати. Втім, найголовніше, що у Вінниці вони знайшли можливість відновити свою роботу та створювати нові робочі місця.

“Беззаперечно, нашим завданням було створити умови для ведення бізнесу та збільшити кількість робочих місць. Команда “Перфетто” – дуже світлі люди і видно, як вони прагнуть нести радість людям. З боку міської влади ми створили умови для того, щоб релоковані підприємства залишилися в Україні і саме тут могли розвиватися та масштабувати свою діяльність, адже це суттєве підсилення економіки, – сказав Сергій Моргунов. – Історія цього бізнесу дуже довга, він постійно розвивається та вдосконалюється навіть попри те, що в один момент все довелося відновлювати з чистого аркуша і в новому місті. Але ці підприємці не опускають руки. Взагалі, це дуже складний процес – створити щось з нуля, тим паче, коли мова йде про налагодження виробництва. Адже це інвестиції в площі, обладнання, пошук людей, які працюватимуть. Але завдяки ініціативності та підприємницькому таланту, родині Воскобойників це вдається. Дуже приємно, що таке підприємство працює у Вінниці”.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий додав, що Вінниця, як і Вінницька область відразу почала напрацьовувати базу виробничих та складських приміщень для того, щоб розмістити обладнання релокованих суб’єктів господарювання та якомога швидше налагодити робочі процеси. Ця робота триває й досі.

“Одним з пріоритетів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу є сприяння релокованим підприємствам і колектив “Перфетто” задоволений, люди працюють та мають можливість розвиватися. Ми розуміємо, як сильно залежить сталість економіки від роботи бізнесу. Тому продовжуємо працювати”, – сказав Вячеслав Соколовий.

Підприємці Анна та Костянтин Воскобойники розповідають, що торік відновити свою справу у Вінниці було не надто складно. Атмосфера розуміння та допомога з боку міської влади дуже посприяла розвитку їх бізнесу на новому місці. Наразі вони працевлаштували близько 50 людей: 40% з них – люди з числа внутрішньо переміщених осіб, зокрема це й херсонці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin