У Тульчині, 3 листопада, стартував масштабний туристичний форум

Представники департаменту маркетингу міста та туризму й КП Офіс туризму Вінниці взяли участь у триденному форумі «Туристичними шляхами Українського Поділля 2023». Він розпочався 3 листопада у Тульчині, куди приїхали зацікавлені у сталому розвитку Східного Поділля, зокрема через агротуристичний напрямок.

Метою форуму є низка аспектів для подальшого розвитку громад Вінницької та Черкаської областей. Серед них:

  • створення управляючої компанії «Шляхами Трипільської Праматері», яка буде займатися розвитковими проєктами кластера;
  • залучення до проєкту партнерів з Румунії та Республіки Молдова;
  • обговорення проблем розвитку туризму в Україні в умовах сьогодення та методології розбудови економіки громад під час війни;
  • презентація туристичних принад, сильних сторін громад, проєктів жителів і ВПО Вінниччини, Хмельниччини, Черкащини й Кіровоградщини.

«Важливо, що навіть в умовах війни українські регіони спроможні розвивати спільні туристичні продукти. Це одна із запорук підтримки місцевої економіки і майбутнього відновлення країни, а ще – це дієвий інструмент міжнародної співпраці та залучення інвестицій. Цей форум відкриває нову сторінку у взаємодії історично й економічно пов’язаних країн – України, Молдови і Румунії – через агротуристичну сферу», – розповів Олександр Вешелені, директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.

На форумі у Тульчині він став модератором панельної дискусії «Шляхами спільних предків – від Румунії до України», в якій виступили провідні фахівці з тематики трипільської археології та представники агенцій регіонального розвитку.

Організатори заходу, – ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об”єднання територіальних громад», – розраховують на те, що форум допоможе налагодити комунікації між владою, громадами, місцевим бізнесом та експертним середовищем. Їм буде презентовано агротуристичний кластер «Шляхами Трипільської Праматері» як територію конструктивних рішень для інших секторів економіки (наприклад, креативна економіка, реабілітація та інші). Також усім зацікавленим сторонам включно із міжнародними партнерами покажуть маршрути проєкту, створені у 2022-2023 роках та обговорять плани й напрацювання на 2024 рік.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin