Коптери, тепловізори та скиди вибухівки: Сергій Моргунов передав військовим чергову партію допомоги від громади Про це повідомляє Вінницька міська рада

«У нас є близько 10 підрозділів, яким ми допомагаємо. Переважно це ті, які базуються у Вінниці та нашій області, де найбільше служить і воює вінничан. І вони звертаються до територіальної громади, щодо тієї, чи іншої підтримки. Це ті речі, які ми маємо право придбати коштом міського бюджету та податків вінничан. Це можуть бути квадрокоптери, коліматорні приціли, прилади нічного бачення. Ще очікуємо хімічні грілки. Також є великий запит на антидронові рушниці. Окрім того, ми надаємо серйозну допомогу нашим підрозділам для боротьби із шахедами. Передусім це прожектори, повербанки «Bandera Power» і автомобілі», – зазначив Сергій Моргунов.

Військовослужбовці зазначають, що безпілотники є розхідним матеріалом на фронті, тож ця допомога стане у великій нагоді.

«Все, що нам передають, – це максимально актуальні речі на фронті. Квадрокоптери, по суті, це дуже дорогий розхідний матеріал, але кожен з них зберігає життя нашим військовим», – зазначає військовослужбовець Богдан.

У департаменті цивільного захисту ВМР зазначають, що ця допомога є частиною того обладнання, на яке муніципалітет нещодавно оголошував тендер та додають, що фахівці департаменту й надалі працюють із запитами від військових та продовжують вивчати їхні потреби.

«У цій партії допомоги, окрім дронів, ми ще передаємо тепловізори від українського виробника. Їх якість уже перевірена на полі бою нашими Захисниками та Захисницями. Також вони можуть забезпечувати видимість на майже два кілометри», – зазначає директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Нагадаємо, що минулого місяця Вінницька міська рада оголосила тендерні закупівлі на 120 тепловізорів та 35 безпілотних літальних комплексів. А у серпні – на 80 «Мавіків» та 100 тисяч хімічних грілок.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin