Член іноземного легіону Франції та Захисник України з 2014 року: Вінницька громада прощається із земляком Вадимом Голубенком

Сьогодні Вінниця знову схилила голову у скорботі. На вічний спочинок громада проводжає Захисника Вадима Голубенка, який боровся за свободу України з 2014 року. Воїн загинув під час несення служби на Запорізькому напрямку у червні 2023 року.

Вадим Сергійович народився 10 червня 1983 року в селі Махнівка Вінницької області. Навчався в місті Вінниця в школі № 18. Після закінчення школи поступив на столяра в професійне училище № 5.

 

Закінчивши училище, проходив строкову службу в Калинівці. Приєднався до батальйону «Ягуар». Згодом пройшов відбір в один з елітних підрозділів світу – іноземний легіон у Франції. В його складі займався миротворчими місіями, де здобув спеціальну підготовку та напрацював виняткові навички.

У 2014 році вирішив стати на захист Батьківщині, приєднався в батальйон поліції особливого призначення «Миротворець». Брав участь в бойових діях в одній з найгарніших точок, під Іловайськом потрапив в так званий котел, де, попри величезну загрозу життю, продовжував рухатись вперед та допомагав рятувати життя побратимів. Переховувався декілька днів без їжі та води в оточенні та потрапив в полон.

«Перебуваючи протягом трьох місяців в полоні, всупереч нелюдським умовам, не втратив силу духу та віру. За допомогою власної кмітливості та спостережливості зміг втекти з полону та добратись до точки зустрічі з друзями, які допомогли йому дістатись до своїх», – йдеться в біографії Героя, наданій дружиною полеглого.

З перших днів повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року брав активну участь в підготовці оборони Вінниці та Києва. Записався добровольцем в територіальну оборону та згодом пройшов відбір в 47-у окрему механізовану бригаду «Магура» та до останніх днів захищав Батьківщину.

Загинув Вадим Голубенко 17 червня у віці 40 років. Життя воїна обірвалося під час виконання бойового завдання у с. Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

Прощання із Захисником відбудеться сьогодні, 7 листопада о 12:00, в залі при Центральному міському кладовищі за адресою вул. Анастасії Медвідь, 2. Поховають прах воїна 11 листопада об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Виїзд кортежу запланований на 11:00 від вул. Гліба Успенського 83. Для тих, в кого немає змоги дістатись, буде організовано автобус від «Плеяди» о 10:30.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin