У розвідувальному органі Міністерства оборони України відбулося нагородження призера чемпіонату світу з тайського боксу, солдата 130 окремого розвідувального батальйону Віктора Торкотюка.

Він був єдиним військовослужбовцем у складі національної збірної команди України з тайського боксу. І його досягнення – 3 місце у ваговій категорії 91 кг.

Віктор – син військового, отож мандрує ще з дитинства. Народився у столиці Азербайджану Баку, зростав спочатку на Закарпатті, в Мукачевому, потім – у Жмеринці й Вінниці. Ще в 10 років Вітя захопився футболом. Пізніше, вступивши до Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, обрав заняття боксом. Уже на другому курсі виграв чемпіонат Збройних сил України з боксу. Але, ставши курсантом Одеського інституту Сухопутних військ, Віктор захопився – тайським боксом.

У 2016 році він добровольцем пішов захищати Батьківщину. Був снайпером. А у січні 2018-го уклав контракт на три роки й відтоді проходить службу у 130-му ОРБ. У травні його розвідгрупа неподалік Горлівки потрапила під обстріл. Семеро бійців із одинадцяти з пораненнями та контузіями різного ступеня важкості потрапили до шпиталю. Для Віктора це було жахливо! Втім, все обійшлось, й він виступив чудово.

Віталіна Володимирова