У Вінниці, 8 листопада, відбувся захід “Бізнес під час війни та що робити далі”

Вчора, 8 листопада, підприємці Вінницької громади зустрілися під час події, де обговорювали вплив воєнного стану на економіку, а також нові можливості та перспективи, які відкрив для себе бізнес за цей час. Захід організував УкрсибБанк за підтримки Вінницької міської ради.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов розповів, що в місті досить розвинуті механізми підтримки бізнесу: муніципалітет, для того, щоб забезпечити сталий економічний розвиток нашої громади, впровадив низку спеціальних програм, які стимулюють підприємців до активної роботи.

Йдеться про:

• Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам МСП за рахунок коштів бюджету ВМТГ;

• Порядок часткової компенсації роботодавцям витрат на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця за рахунок коштів бюджету ВМТГ;

• Порядок часткової компенсації витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва за рахунок коштів бюджету ВМТГ.

“Всі ці фінансові інструменти користуються попитом серед підприємців і ми можемо констатувати, що підтримка з боку міської влади має велике значення для бізнесу. Всі свої зусилля ми зараз направляємо в зміцнення економіки, від якої залежить забезпеченість наших військових на фронті. Тому необхідно створювати можливості для повноцінної роботи бізнесу. Власне, з початку повномасштабного вторгнення, Вінниця відкрилася для релокованих підприємців. Станом на початок листопада у нас зареєстровано 345 переміщених підприємств. Вони створили понад 1700 робочих місць з початку великої війни і це досить потужний результат”, – повідомив Максим Мартьянов.

Він також розповів про інвестиційні проєкти, які місто планує реалізувати для того, щоб покращити життя громади, а також які дадуть новий поштовх для розвитку бізнесу. Для цього зараз активно шукають інвесторів ззовні.

На заході слухали експертні виступи про тенденції світової економіки та який вплив вони матимуть на Україну зокрема, про напрацювання нових логістичних маршрутів, можливості та грантові програми від USAID, а також мова йшла про імпорт та експорт в нових умовах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin