Вінницький Гумштаб підготував п’ять лазне-пральних комплексів військовим на фронт

Душові, бойлери для підігріву води, пральні та сушильні машини – комплекси забезпечені усім необхідним для того, аби бійці, у польових умовах, мали можливість прийняти теплий душ, поголитись, випрати й висушити свої речі та відновити сили. Так, сьогодні, 10 листопада, міський голова Сергій Моргунов, голова обласної ради Вячеслав Соколовий та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу оглянули 5 лазне-пральних комплексів, які незабаром передадуть військовим підрозділам, де служить багато вінничан. Їх виготовленням займались територіальні громади Вінницької області. Також ще один комплекс виготовили на одному із обласних підприємств за підтримки координатора штабу Володимира Кістіона.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб й надалі працюватиме у цьому напрямку. Так, у наступній партії планується відправити 8 таких мобільних комплексів. Тож, загалом, з двома комплексами, які відправили раніше, буде 15.

«Підготували до передачі ще п’ять лазне-пральних комплексів. Однин з них виготовив наш облводоканал, інші – Бершадська, Крижопільська, Уланівська та Ямпільська територіальні громади. І це добрий приклад того, як працює Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб: ми отримуємо запит від військових, об”єднуємо зусилля і допомагаємо наших захисникам. Зокрема, ці комплекси будуть направлені у підрозділи в яких воюють наші вінничани або мешканці Вінницької області. Наступна партія скрадатиметься з 8 комплексів», – зазначив Сергій Моргунов.

Також очільник громади додав, що під час виробництва комплексів увагу приділяли побажання самих військовослужбовців.

«Комплекси виготовлені за загальними принципами та стандартами, проте кожна громада вносила свої особливості, згідно з побажаннями військовослужбовців. Хтось додав генератори, хтось – збільшував об’єм ємності для води, хтось – поставив додаткові насоси, а хтось –додаткові рукомийники. Головне, що ці комплекси приносили користь нашим військовим», – зазначив Сергій Моргунов.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що перші комплекси, які надіслав Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб уже довели свою практичність на фронті.

«Дуже добре показали свою практичність перші лазні, які ми передавали нашим військовим ще влітку від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Ми розуміємо, що на фронті надзвичайно важливі навіть елементарні речі: помитись, випрати та посушити речі. Саме тому, наразі триває проєкт Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Робимо все, що необхідно для того, аби підтримати наших військових», – зазначив Вячеслав Соколовий.

Бершадський міський голова Віталій Драган розповів, що до створення одного із комплексів доєднались місцеві підприємці, аграрії та небайдужі мешканці його територіальної громади. Також він зазначив, що до проєкту створення мобільних банно-лазневих комплексів його та інших представників територіальних громад Вінницької області запросив Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

«Таку гарну ідею нам подали у Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі. Показали креслення і запропонували приєднатись до цього проєкту. І ми всі погодились долучитись до такої гарної справи. Це вперше, але я думаю, що не востаннє», – зазначає Віталій Драган.

Нагадаємо, що нещодавно Сергій Моргунов передав чергову партію допомоги військовим. До неї увійшли тепловізори, коліматорні приціли, квадрокоптери та термоси для їжі. Відтак це відповідає одному з пріоритетів Вінницької міської ради: безпеці й обороні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin