“Воїнам треба допомагати”: як колектив Писарівського ліцею збирає та готує сировину для енергетичних батончиків ЗСУ

У Вінниці освітяни продовжують організовувати заходи задля допомоги Збройним Силам України. Цього разу Писарівський ліцей вирішив допомогти з виготовленням енергетичних батончиків для захисників, які мають великий попит серед військових на передовій.
У першу чергу, поширили інформацію у соцмережі про збір сировини, завдяки чому мешканці Писарівки долучились до збору. Опісля чого колектив почав підготовку сировини для майбутніх батончиків. У процесі роботи до акції долучались чимало охочих, які продовжували приносили пакунки з допомогою.

Допоки учнівство займається лущенням зернят, працівники школи очищають та б’ють горішки. Готову сировину згодом відправлять волонтерам, які виготовлять та відправлять на фронт енергетичні батончики.

Загалом за невеликий проміжок часу вдалось зібрати чимало. Це горіхи, мед, сушені яблука, родзинки, вівсяні пластівці, чорнослив, в’ялена вишня, насіння льону, кунжут та зернятка.

У ліцеї кажуть, що батончики мають попит серед військових на передовій, адже вони калорійні й дають багато енергії. Загалом один такий смаколик замінює один повноцінний прийом їжі.

Наразі до акції може доєднатись будь-хто, зазначають у ліцеї. Допомогу у будь-якій кількості охочі можуть приносити до ліцею.

Учениця ліцею дев’ятикласниця Діана Тимощук також долучилась до допомоги ЗСУ.

«Допомогти може кожен, отож сьогодні я лускаю насіння. Таким чином ми підтримуємо наших воїнів, які нас захищають і роблять все для нашої Перемоги», – каже вона.

За її словами, робота неважка, але коли робиш це кілька годин поспіль, то руки втомлюються, але знаючи для кого вона це робить, не зупиняється.

Як розповіла директорка Писарівського ліцею Тетяна Глущенко, з волонтерською організацією, у приміщенні якої волонтери й виготовляють такі батончики, заклад освіти співпрацює від початку повномасштабного вторгнення.

«Ми з колективом вирішили долучитись до такої гарної справи, тому кожні два місяці проводимо збір сировини. Нещодавно ми знову оголосили збір горішків та іншої продукції, отож після уроків та роботи працюємо задля того, аби нашим Захисникам було чим посмакувати. Зокрема, ми систематично проводимо і благодійні розіграші, де розігруємо символічні призи, а донати за ці подарунки ліцеїсти спрямовують на ЗСУ», – додала пані Тетяна.

Також вона підсумувала, що залучивши до такого патріотичного заходу учнів, організатори мали на меті, аби кожен учасник відчув свій внесок в наближення української Перемоги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin