“Амбасадори Вінниці”: агропідприємці побували у Польщі з робочим візитом

Вінницькі агропідприємці відвідали Варшаву, у межах проєкту “Амбасадори Вінниці”. Навчальні інтенсиви, тренінги та знайомства з іноземними експертами реалізували за ініціативи EU4Business, Клубу Успішної Молоді з Business People Club за підтримки Вінницької міської ради.

Як розповідає начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталія Павленко, учасниками проєкту “Амбасадори Вінниці” стали представники десятьох місцевих компаній, орієнтованих на експорт. В межах проєкту вони не лише взяли участь у бізнес-візиті до Варшави, а й відвідували навчальні вебінари та отримували індивідуальні консультації з експорту.

“Всі учасники проєкту отримали можливість налагодити нові ділові контакти з польськими бізнесменами, а також отримали детальні роз’яснення, в якому напрямку рухатися, щоб вийти на нові ринки збуту продукції, – зауважила Наталія Павленко. – У Варшаві ми побували на заводі, де переробляють овочі та фрукти в готову продукцію – компоти, джеми, заправки для страв тощо. Основним споживачем виготовленої продукції є польський ринок. Саме одна із таких ідей: вирощування, переробка та збут готової продукції з овочів, закладена у заходах нашої Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки і ми обовʼязково це реалізуємо в подальшому. Для нашої громади дуже важливим є можливість наповнити внутрішній ринок продукцією місцевих виробників, адже це розвиток доданої вартості всередині країни”.

Окрім того, делегація з Вінниці мала зустріч з віце-президенткою Польсько-української господарчої палати Ельжбєтою Бодіо, членом правління Мазовецького воєводства Яніною Євою Оржеловською, а також побували на місцевих підприємствах з ознайомчими екскурсіями. Крім того, взяли участь в дискусії “Вихід на Європейський ринок і полиці мереж” з резидентами клубного дому “BIZON”.

Довідкова інформація: Програма міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin