У Вінницю прибув уже 23-й трамвай «Tram2000»

До Вінниці в рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї», прибув 23-й трамвайний вагон «Tram2000». Швейцарські партнери передають ці трамвайні вагони безоплатно. Незабаром фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть роботи із технічної адаптації цих вагонів до українського законодавства. Наразі уже 16 таких трамвайних вагонів здійснюють пасажироперевезення на маршрутах міста.

У Вінницькій транспортній компанії зазначають, що перед випуском на лінії на трамвай встановлять передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркало заднього виду, в тому числі ліве, інформаційну систему, а також – систему оплати проїзду. Окрім того, там додають, що швейцарський вагон також має пройти ряд юридичних процедур. Зокрема, реєстрацію в інспекції електротранспорту.

У департаменті транспорту та міської мобільності ВМР зазначають, що всі трамваї приходять до Вінниці у задовільному стані, оскільки ще нещодавно вони перевозили пасажирів у Цюриху. Проте, під час підготовки до випуску на маршрути, фахівці Вінницької транспортної компанії індивідуально підходять до кожного вагону. Адже безпека пасажирів є вкрай важливою.

«Ми дякуємо Швейцарській Конфедерації за таку підтримку нашого міста. Варто наголосити, що швейцарські партнери, у межах проєкту «Цюрихські трамваї», передають ці трамвайні вагони безоплатно. Вони мають ряд своїх переваг у порівнянні зі звичними для нас всіх вагонами «Mirage» та «Karpfen». Зокрема, це м’які сидіння. Після проходження всіх технічних та юридичних процедур, цей трамвай також залучать до пасажироперевезення», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Варто нагадати, що наразі КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу майбутніх водіїв та водійок громадського транспорту. На підприємстві зазначають, що готові прийняти до себе як уже досвідчених фахівців, так і тих, хто хоче з нуля навчитись кермувати тролейбусом або трамваєм. Більш детально за посиланням.

Для довідки

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. У рамках першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) наше місто отримало 116 трамвайних вагонів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin