У боях за Україну загинув 18-річний захисник Дмитро Валерійович Яременко

Вінницька громада прощається із Захисником Дмитром Яременком, який став на захист Батьківщини у серпні цього року. Юнак пішов на війну добровільно, щойно перейшовши на другий курс факультету філології й журналістики Вінницького державного педагогічного університету. Захищав Україну у складі 12-ї бригади оперативного призначення НГУ «Азов» (в/ч 3057). На жаль, 13 листопада поблизу села Діброва Луганської області життя воїна обірвалося. Йому було 18 років…

Відомо, що Дмитро Яременко народився у Маріуполі 2 лютого 2005 року. Тут зростав і навчався, проте з початком повномасштабного вторгнення родина була змушена залишити власну домівку. Прихисток знайшли у Вінниці, де хлопець вступив до педагогічного університету. Втім, як розповіла мати, всім серцем прагнув долучитися до оборони країни.

«Діма відчував безмежну вдячність Воїнам АЗОВу за захист рідного Маріуполя і вважав , що не має права сидіти в стороні, поки інші віддають свої життя за нашу Незалежність, – каже мати полеглого Героя Юлія. – І це бажання долучитися до АЗОВської родини було сильним настільки, що Дмитра не зупинило навіть те, що тато вже знаходиться в лавах ЗСУ і можна було б вважати це поважною причиною, щоб не йти воювати, а продовжувати вчитися в університеті».

З неймовірною теплотою згадують Дмитра Яременка і в навчальному закладі.

«Викладачі та одногрупники знали його як відповідального, талановитого та ерудованого студента, надійного та чуйного друга, патріота рідної України», – йдеться у дописі на сторінці факультету.

Церемонія прощання із Дмитром Яременком відбудеться на площі Шевченка. Початок о 12:45 год.

Поховають воїна близько 13:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin