Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з ЗК «Вінницька централізована клубна система» організували фестиваль патріотичної пісні

У Вінницьких Хуторах відбувся фестиваль патріотичної пісні «Свобода й гідність над усе». Організували його представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно з закладом культури «Вінницька централізована клубна система». Подію присвятили десятій річниці Революції Гідності та Дню Гідності та Свободи.

Перед початком заходу, всі присутні, під звуки метронома та пісню «Пливе кача» вшанували хвилиною мовчання героїзм істинних патріотів, які віддали своє життя за право жити у вільній і незалежній Україні.

Концертна програма самого фестивалю відбулась за участі творчих колективів та солістів ЗК «Вінницька централізована клубна система» та Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв.

Звучання українських пісень під час Євромайдану було надзвичайно символічним, ніби в кожній ноті миттєво віддзеркалювалися джерела національної гідності та рішучості. Так і на фестивалі композиції проникали у серце кожного слухача. Серед них були: «Сини України», «Єднаймося, люба родино», «Ой, там за кручею», «Журавочка», «А в суботу уночі», «Козацькому роду нема переводу», «Діти Свободи» та інші.

«Події Майдану змінили народ, його погляди, мрії, його майбутнє. А пісня з давніх-давен супроводжує українців. Усі визначні події в житті народу ним оспівуються. Ми маємо плекати нашу мову і культуру. І нині, в час повномасштабної війни, важливо відроджувати та множити наш культурний спадок, – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Науменко. – Україна – це територія гідності та свободи й ми для наших дітей маємо робити усе від нас можливе аби вони жили у єдиній, соборній і незалежній державі».

Також він додав, що команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, завжди підтримує тих, хто цього потребує. Зокрема дітей, яким необхідна турбота, адже на їхню долю випали жахливі випробування.

Організатори спільно з працівниками бібліотеки філії № 4 в межах фестивалю провели ще й патріотичний майстер-клас «Серце України».

Дітвора активно вирізала та вміло виробляла своїми руками серця у блакитно-жовтому кольорі з фоамірану.

«Мистецький захід допоміг дітям абстрагуватися від суворої реальності та проявити свої емоції у роботі, вивчаючи нову техніку створення чудових патріотичних символів», – говорить Дмитро Науменко.

Серед гостей фестивалю також був староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко.

«Ми вшановуємо патріотизм та мужність громадян, які восени 2004 та 2013 років захищали інтереси української держави та її європейський вибір. Ми згадуємо тих, хто віддав найцінніше – власне життя у боротьбі за право жити на своїй власній землі. 10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідність і Свобода України. Вона залишається нашим керівним принципом і сьогодні», – каже Владислав Кривешко.

Серед розмаїття композицій, які звучали українською під час фестивалю «Свобода й гідність над усе», кожен учасник подій відчув унікальність та самобутність наших пісень, які стали невіддільною частиною національної ідентичності та символами спільної боротьби за свободу та гідність.

«Під час Революції Гідності та під час війни з російським агресором українці довели свою відданість демократичному шляху розвитку, нагадали світові справжній сенс демократичних цінностей. Гідність та віковічне прагнення свободи – це святині, за які всю історію свого існування бореться наш народ. Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за можливість бути та творити на своїй Богом даній землі!» – говорить в.о. директора Вінницької централізованої клубної системи Тетяна Казанська-Гавриш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin