У Вінниці триває виставка робіт підопічної Центру реабілітації «Гармонія» Поліни Кушнір

У Вінниці 13-річна дівчина, клієнтка центру реабілітації «Гармонія», вперше відкрила власну виставку, яка проходить у Прозорому офісі на проспекті Космонавтів, 30. Дівчинка з інвалідністю творить дива пензлем, фарбами та своєю фантазією.

Скрапбукінг, квілінг, лепбукінг, колажі, вишивка бісером, малювання олією та олівцями – понад 20 робіт Поліна Кушнір представила на власній виставці. Серед них – і улюблена робота юної майстрині – майстерно виконаний фарбами сніговик.

Як розповідає сама Поліна та її мама Тетяна, талант юна художниця відкрила ще в 7 років. Тоді і почала активно малювати на уроках мистецтва у школі. За підтримки мами та фахівців, які працюють з Поліною, навички малювання та фантазія дівчинки лише вдосконалюються.

«Першочергово ми не ставили собі за мету досягнути результатів саме в мистецтві. Мета була – розвинути дрібну моторику рук. Так нам порадили в реабілітаційних центрах для дітей з інвалідністю, які відвідувала Поліна. Потім я помітила, що сама чекаю цих робіт, мені цікаво, що доня намалювала цього разу. І так крок за кроком побачили, що є результат, малюнки стають кращими і головне, що Полінці подобається це заняття», – розповідає Тетяна Кушнір, мама юної художниці.

З організацією виставки Поліни допомогли фахівці Вінницького міського центру соціальних служб та Дитячої точки. Спільно – проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Сім’я Кушнір перебуває на обліку Вінницького міського центру соціальних служб і отримає соціальні послуги. Тож наші фахівці відвідують цю родину. Цікаво, що коли фахівчиня із соціальної роботи вперше прийшов до помешкання Поліни, побачила її роботи і була вражений. Такі красиві картини не можна ховати від сторонніх очей, це мають бачити люди. Так і виникла ідея виставки», – зазначила заступниця директора Вінницького міського центру соціальних служб Оксана Бровчук.

Підопічною пишається і Тетяна Тетер – вихователька по роботі з дітьми з інвалідністю центру реабілітації «Гармонія».

«Поліна з малечку ходить до нас. Ми дуже пишаємося, що вона така талановита, і завжди її підтримуємо. Вона відвідує школу творчості у реабілітаційному центрі, і з нею дуже приємно спілкуватися і працювати», – зауважує Тетяна Тетер.

Поліна Кушнір – переможниця та учасниця конкурсів Всеукраїнського масштабу, володарка одного гран-прі. Проте дівчинка не женеться за нагородами, а просто малює в своє задоволення.

Малюнки Поліни з цікавістю роздивляються відвідувачі Прозорого офісу. Замість розмов серед отримувачів послуг тепер – споглядання мистецтва. Експозиція триватиме до 24 листопада на першому поверсі Прозорого офісу за адресою проспект Космонавтів, 30.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin