Вінниця продовжує допомагати бджолярам. Ще двоє фізичних осіб цієї галузі отримають фінансову допомогу

Сьогодні, 23 листопада, на виконкомі затвердили рішення про надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва. Отримають її ще двоє пасічників, які працюють на території Вінницької міської територіальної громади.

Як розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, підтримка бджолярів передбачена Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.

“Один з пасічників веде свою діяльність у Вінниці і доглядає за 30 бджолосім’ями, а інший – у Великих Крушлинцях. У нього на пасіці 50 бджолосімей. Підтримуючи пасічників, ми маємо на меті реалізувати сільськогосподарський потенціал нашої країни. На думку фахівців, наразі в Україні бракує близько 6 млн бджолосімей, які могли б виробляти понад 270 тис. тонн меду, що забезпечило б повну потребу населення нашої країни. Тобто маємо стимулювати на місцях наших господарників до органічного виробництва меду та збільшення сертифікованих пасік органічної продукції, – зазначив Максим Мартьянов. – В подальшому ми також маємо намір підвищити експортний потенціал виробників органічної продукції, а це дасть можливість збільшити їх прибутки та наповнити бюджети всіх рівнів додатковими надходженнями. Стійкість економіки – один з основних пріоритетів Вінницької міської ради, адже це зайнятість населення, робота інфраструктури та передусім – допомога армії”.

Варто зазначити, що фінансовою підтримкою на безповоротній основі скористалися вже 38 бджолярів Вінницької громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin