У дев’ятнадцяти багатоповерхівках Вінниці відремонтували внутрішньобудинкові мережі

У Вінниці з початку 2023 року капітально відремонтували  внутрішньобудинкові інженерні мережі у 19 багатоповерхівках міста. Роботи виконують в межах підготовки до опалювального періоду. Під час таких робіт, фактично, повністю оновлюють мережі водо-, теплозабезпечення, або каналізування, в залежності від потреби.

Як зазначають в департаменті житлового господарства, в умовах війни, всі капітальні ремонти у багатоквартирних будинках міста покликані усунути та запобігти аварійним ситуаціям і, таким чином, підтримати стабільність функціонування будинку.

“Роботи виконують в межах підготовки до опалювального сезону та в тих будинках, які потребують того найбільше, – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький. – Під час капітального ремонту, в залежності від потреби, замінюють мережі холодного чи гарячого водопостачання. Це досить важливі роботи, які дозволяють запобігти аварійним поривам, а відтак забезпечують безперебійність надання містянам того чи іншого виду послуги. Крім того, відсутність аварійних ситуацій дозволяє заощаджувати до 15% ресурсів”.

Протягом останнього місяця капітальний ремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж завершили в чотирьох багатоповерхівках. Зокрема, мова йде про будинки за адресами: Хмельницьке шосе, 4, вул. Соняшникова, 5, вул. Антонова, 46 та вул. Пирогова, 146. В цих багатоповерхівках капітально відремонтували системи опалення.

Раніше капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж виконали за такими адресами:
вул. Келецька, 86,
Хмельницьке шосе, 51,
просп. Юності, 51,
вул. Чайковського, 22,
вул. Князів Коріатовичів, 189,
просп. Юності, 45,
вул. Київська, 178,
вул. Шимка, 4,
вул. Б.Ступки, 19,
вул. М.Ващука, 3,
вул. Замостянська, 41,
вул. Острозького, 47,
вул.Зулінського, 49,
вул. Порика, 3,
просп. Космонавтів, 59.

Як зазначають в департаменті житлового господарства, під час капремонту старі металеві зношені труби замінюють сучасними поліпропіленовими. Вони не потребують утеплення та не піддаються корозії, що значно збільшує їх термін експлуатації. Багато виробників оцінюють гарантійний термін експлуатації своїх поліпропіленових труб до 50 років.

Наразі працівники підрядних організацій завершують капітальний ремонт системи холодного водопостачання в будинку за адресою вул. Стельмаха, 12-А.

Заміну внутрішньобудинкових мереж здійснюють коштом міського бюджету або на умовах співфінансування з мешканцями, де більшу частину витрат бере на себе міський бюджет.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin