На підтримку Збройних Сил: Вінниця спрямує 200 млн грн на закупівлю військових облігацій Про це повідомляє Вінницька міська рада

Вінниця планує придбати державні цінні папери на загальну суму 200 млн грн з терміном обігу до 8 місяців за рахунок тимчасово вільних коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади. Таке рішення ухвалили депутати на черговому засіданні сесії міської ради, яке відбулось 24 листопада. Нагадаємо, мова йде про військові облігації, цільове призначення яких підтримка армії в умовах воєнного стану.

«Ми не все можемо купити за рахунок місцевого бюджету. Маю на увазі військове обладнання спеціального призначення, зброю, набої, спеціальну військову техніку. Це, звичайно, функція держави, тому ми робимо такий диференційований підхід. Те, що дозволено, згідно з законодавством придбати за кошти міського бюджету, ми це робимо. Разом із тим, направляємо частину коштів державі для того, щоби вона могла підсилити закупівлю відповідного обладнання», – прокоментував рішення сесії Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зокрема, на сайті Міністерства фінансів України зазначають: «Зробити свій внесок в поразку ворога можна у різний спосіб. Один з них – це купити державні військові облігації. Ці гроші підтримуватимуть Збройні Cили України та забезпечуватимуть наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами».

«Закуповуючи військові облігації, Вінниця вже не вперше під час повномасштабної війни робить свій внесок у підтримку Захисників та Захисниць та країни в цілому. Адже безпека та оборона – були та залишаються головними пріоритетами нашої діяльності», – наголосила директорка департаменту фінансів Вінницької міської ради Антоніна Лесь.

Нагадаємо, Вінницький муніципалітет одним із перших в Україні спрямував кошти на придбання військових облігацій. Протягом 2022 року на відповідні цілі було направлено 400 млн грн. А перший транш у поточному склав 96,5 млн.

«Рекордну інвестицію у військові облігації Вінниця зробила минулого листопада – це були 300 млн грн. Приємно, що й цьогорічне виконання бюджетних показників дає нам можливість зробити чергове придбання облігацій для допомоги фронту. Це буде друга за розміром сума, вона сягатиме 200 млн грн», – зауважила Антоніна Лесь.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin