19 липня в наметовому таборі села Пороги Ямпільського району розпочав роботу Всеукраїнський військoво-спортивний вишкіл «Щит і меч».

Під час урочистостей кращі учасники клубів «Форпост» та «Гарт» продемонстрували свої вміння та навички під час зразково-показового проходження тактичної смуги перешкод.

Цьогоріч у заході візьмуть участь 135 учасників віком від 8 до 17 років з Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Київської, Хмельницької та Житомирської областей. Під час проведення табору вони матимуть змогу покращити свою спортивну майстерність, отримають навики тактичної, інженерної, медичної підготовки, військової топографії та кульової стрільби, ознайомляться з традиціями, звичаями та багатим історичним надбанням Ямпільщини. Тренерами, командирами груп та суддями на змаганнях є вчителі предмету «Захист Вітчизни», інструктори вогневої та парашутно-десантної підготовки, представники військових частин, учасники бойових дій та діючі офіцери.

Метою проведення вишколу є сприяння формуванню національно-патріотичного світогляду, військово-патріотичному вихованню молоді та підготовки до служби в Збройних Силах України, а також ознайомлення представників військово-патріотичних організацій із новітніми методиками та системами роботи з молоддю в умовах літнього табору. Загалом протягом цих років учасниками двотижневого вишколу стали 460 осіб з числа дітей та молоді Вінниччини та інших областей України, які отримали знання та навички з військових професій.

Валентина Лісова