Рішення виконкому ВМР: ще 298 тактичних аптечок передадуть військовим на фронт

З перших днів повномасштабної війни підтримка військових та запобігання надзвичайним ситуаціям стали для Вінниці пріоритетним завданням. Тому, громада продовжує допомогу фронту та закриває потреби військових. Цього разу на передову поїдуть тактичні аптечки для надання першої домедичної допомоги від освіти громади. Відповідне рішення ухвалили вчора, 7 грудня, під час засідання виконкому.

Як розповіла директорка департаменту Оксана Яценко, цього разу військові отримають 298 аптечок.

«Ми тримаємо зв’язок з військовими частинами, отож на їхній запит передаємо аптечки, аби у випадку поранення, усі потрібні засоби для надання першої домедичної допомоги були під рукою», – каже вона.

Власне, кожна аптечка вміщає в себе: джгут-турнікет типу CAT, бандаж типу ізраїльський, гемостатичний бинт, бинт для тампонади, назофарингеальний повітропровід + лубрикант, оклюзійна пов’язка, декомпресійна голка типу, протиопікова пов’язка, пластир у рулоні, ножиці Парамедика, маркер перманентний, одноразові рукавички парамедика, джерело світла хімічний, покривало рятувальне та картку пораненого.

Тактичні аптечки, які передадуть воїнам доукомплектовані за рахунок коштів, які зібрали на благодійних ярмарках в школах громади.

Вже цими вихідними волонтери передують аптечки на фронт, щоб через кілька днів вони опинились в наших воїнів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin