У Вінниці відбувся щорічний міський турнір з легкої атлетики

Нещодавно у Вінниці пройшов відкритий міський турнір із легкої атлетики у приміщені, пам’яті видатного тренера Володимира Турлюка. Понад 130 спортсменів брали участь у змаганнях. Організували подію – комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, міська дитячо-юнацька спортивна школа № 1, спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики та федерація легкої атлетики Вінницької області.

На урочистій церемонії нагородження були присутні дружина Володимира Михайловича Турлюка – заступник директора з виховної роботи Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу Світлана Вікторівна та його донька, нині тренер вищої категорії МДЮСШ № 1 Вікторія Юнаш. До речі, саме її вихованець Василь Войтюк здобув «золото» на біговій дистанції у 1000 метрів. Ще одна медаль найвищого ґатунку – у Софії Чумак на дистанції у 60 метрів. Дівчину тренує Володимир Прошин.

Як зазначали організатори турніру, головне завдання – популяризувати легкоатлетичний спорт, продовжуючи справу видатного тренера, який пішов із життя 9 грудня 2017 року.

Вихованці Володимира Турлюка ставали неодноразовими чемпіонами та призерами Всеукраїнських змагань, чемпіонатів України та Кубків України. Володимир Михайлович був старшим викладачем кафедри фізичного виховання Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, тренером вищої категорії з легкої атлетики МДЮСШ № 1. До речі, три роки поспіль його визнали кращим тренером Вінницької області.

«Все своє життя Володимир Михайлович провів у змаганнях, у боротьбі. Єдиний і неповторний, не просто тренер-викладач, а Батько! Вкладав усю душу, всі свої сили, всю любов, щоб досягнути Золотого п’єдесталу. Володимир Михайлович був творцем великої спортивної сім’ї, порадником для кожного, опорою у важкі хвилини, відвертим та справедливим, оптимістом, наполегливим, завжди усміхненим. Тренер заміняв батька та матір, створював неймовірну атмосферу в середині колективу, він ніколи не зупинявся на досягнутому і завжди вимагав більшого від своїх вихованців, адже вірив в них, як і вони вірили в нього! Володимир Михайлович намагався ламати стереотипи, використовуючи у тренувальному процесі різні методи роботи, які давали позитивні результати», – зазначила заступниця директора з навчально-тренувальної роботи Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Галина Сташко.

І тепер щороку в нашому місті проводять турнір присвячений пам’яті видатного тренера.

Також вона додала, що за 22 роки тренерської діяльності, Володимир Турлюк підготував: 20 спортсменів першого розряду, серед яких: Дмитро Задворний, Ольга Сокольвак, Влада Попик, Оксана Припасюк, Наталія Калашнікова, Наталія Михайленко, Дмитро Синиця, Віталій Чернецький, Оксана Гармидер, Марина Паламарчук, Марія Хапіцька, Лілія Довгань, Ганна Попаз, Павло Майструк, Ганна Тимченко, Богдана Онищук, Андрій Ковальчук, Назар Кудлик, Олександр Максименко.

А також 8 Кандидатів у майстри спорту – Ірину Кочубейник, Людмилу Барібан, Олену Гладку, Дмитра Уркаєва, Юлію Чехівську, Надію Жупанік, Андрія Царика, і своїх любих донечок Юлію та Вікторію Турлюк.

Основним досягненням Володимира Турлюка як тренера, була Майстер спорту України міжнародного класу Зоя Гладун-Нестеренко, багаторазова призерка та чемпіонка України, учасниця КЧЄ та ЧС.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin