Від Вінницької громади передали 15 тисяч хімічних грілок на Східний напрямок для вінничан-нацгвардійців

Днями ще один вантаж з допомогою поїхав на Запорізький напрямок. Передали нацгвардійцям 15 тисяч хімічних грілок українського виробництва.

Безпека та оборона – пріоритети Вінницької міської ради, які передбачають всебічну підтримку української армії. Зараз оборонці працюють на передовій у важких погодних умовах, коли температурний стовпчик стабільно тримається нижче нуля. Тож хімічні грілки – це предмети ледь не першої необхідності, які допомагають вберегти здоров’я.

“Це четверта наша передача для бійців з Національної гвардії України. Зараз, як і минулого тижня, ми передаємо допомогу по запиту, а саме – 15 тисяч хімічних грілок для оборонців, які виконують свою роботу на Східному напрямку. Хочеться, щоб вони зігріли наших людей фізично та морально, адже Вінницька громада пам’ятає про вінничан, які обороняють Україну. Ми будемо оперативно реагувати на запити і сподіваємося, що наші попередні передачі допомагають бити ворога та тримати міцно оборону”, – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Фактично, хімічна грілка – це річ, яка гріє без вогню. Ті, що передали для військових на фронт, вироблені в Україні і мають хороші показники. Зокрема, зберігають сталу температуру в понад 20 годин. Щоб її “запустити”, потрібно активувати хімічну реакцію всередині – для цього просто розім’яти її руками.

Військовослужбовець Іван розповів, що разом з побратимами втримує оборону на сході України.

“Це важкий напрямок, але ми його тримаємо, виконуємо поставлені завдання. Це можливо і завдяки підтримці, яку ми отримуємо з боку Вінницької міської ради, а також держави. Від Вінниці ми отримуємо допомогу вже не вперше. Нам важко, але тримаємося, – сказав офіцер. – Хімічні грілки наразі дуже важлива річ, адже надворі холодно і потрібно грітися, тобто, це стратегічна допомога. В окопах палити буржуйку ми не маємо можливості, бо це демаскування. А грілки допомагають нам знаходитися на передовій лінії фронту і зберігати здоров’я”.

Долучилися до передачі допомоги військовим вінничанам координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Піжевський та Володимир Онофрійчук. Вони наголосили, що допомога Збройним Силам України залишиться в пріоритеті.

“Ми намагаємося по максимуму допомогти нашим військовим, постійно спілкуємося з ними і збираємо запити, формуємо вантажі. Ми раді, що вінничани підтримують такі ініціативи. Грілки – це попередження обморожень кінцівок. Багато військових розповідають, що через мінусову температуру обмерзає обладнання. Перевага таких “обігрівачів” у тому, що вони компактні, не важать багато. Сподіваємося, вони вбережуть здоров’я наших бійців”, – сказали координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin