У Вінниці для захисників та їхніх сімей продовжать безкоштовні екскурсії в 2024 році

15 грудня завершується цьогорічний цикл екскурсій в рамках соціального проєкту для учасників бойових дій та їх сімей «Незламні та Нескорені» від Офісу туризму Вінниці.

Він стартував наприкінці жовтня з безоплатних екскурсій для родин військовослужбовців. Загалом у ньому взяли участь близько сотні захисників і захисниць та їх близьких. Проєкт проводиться у співпраці з Міжнародною організацією з міграції та Центром ветеранського розвитку ВНТУ, який відкрився в липні цього року і став другим в Україні після Дніпра.

В рамках мінітуру «Два полюси одного міста» учасники знайомляться з історією відомих вінницьких туристичних обʼєктів – колишньої ставки «Вервольф» та Національного музею-садиби Миколи Пирогова. Гідеса Офісу туризму Оксана Роздорожнюк розповідає учасникам про таємниці, які зберігає «Вервольф», будівництво ставки, те, що із нею сталося після завершення найкривавішої війни в історії людства. Так само не залишає байдужим візит до музею Пирогова – засновника військово-польової хірургії і видатного вченого. Ця локація уже понад півстоліття є одним з найвідоміших туристичних магнітів Вінниці.

“Травматичні події завжди залишають відбиток на психологічному стані людини. А особливо, коли ми говоримо про військовослужбовців та їх близьких, тим більше зараз, під час війни. Дуже важливо в цей надскладний період своєчасно надавати кваліфіковану допомогу, в чому нам сприяють психологи Міжнародної організації з міграції, які супроводжують екскурсантів. Загалом наш проєкт покликаний сприяти відновленню ментального здоров’я, зв”язків з природними, соціальними та культурними аспектами життя через організацію пізнавального дозвілля для наших захисників і захисниць, а також їх близьких”, – зауважує директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Враховуючи те, що ініціатива отримала безліч позитивних відгуків від учасників екскурсій та виявила багато охочих їх відвідати, проєкт «Незламні та Нескорені» буде продовжуватися і в 2024 році в рамках реалізації нової Програми розвитку туризму та промоції Вінницької громади. Анонси екскурсій з’являтимуться на сторінках Офісу туризму Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin