Вінницька громада передала 2 тисячі хімічних грілок військовим, які героїчно обороняли Гостомель і зараз воюють на сході Україн

Комунікуючи з військовими частинами, Вінницька міська рада системно збирає інформацію про потреби Захисників. Зараз, під час похолодання, чимало оборонців потребують обігріву в польових умовах – хімічних грілок. Дві тисячі таких засобів відправили на фронт.

Придбані хімічні грілки українського виробництва разом з громадою. Тендер на закупівлю був оголошений восени цього року, розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Присяжнюк розповів, що допомога призначена для військової частини, яка виконує бойові завдання зараз на Східному напрямку.

“Командир цієї частини, як і його колеги – родом з Вінниці. Вони героїчно обороняли і звільняли Гостомель від російських окупантів, зараз воюють на Донеччині. Керівник підрозділу звернувся по допомогу і завдяки роботі Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу нам вдалося завантажити машину хімічними грілками – це необхідна річ, яка допомагає зберегти життя та здоров’я наших Захисників. Ми робимо все можливе для того, щоб бути надійним тилом для військових і намагаємося якомога швидше закривати їх потреби. Оборона та безпека – одні з ключових пріоритетів міської ради, яким ми слідуємо”, – сказав Тарас Присяжнюк.

Волонтер Денис Романовський поїде з Вінниці на передову, щоб передати хлопцям зігріваючі засоби. Чоловік волонтерить з 2013 року – зізнається, що не може стояти осторонь.

“Ми працюємо з запитами, які формують військові. Це забезпечення технікою, ремонти та техогляд тощо. Відштовхуємося від цього, шукаємо ресурси, щоб реалізувати допомогу. В зимовий період хлопцям набагато важче виконувати свою роботу через погодні умови. Але будь-яка допомога потрібна їм незалежно від сезону. Міська рада працює по листах, з якими звертаються військові частини, і передають матеріально-технічне забезпечення вже не вперше”, – розповів Денис Романовський.

Нагадаємо, що хімічні грілки, які міська влада разом з громадою передає військовим – українського виробництва. Вони втримують сталу температуру близько 20 годин і ще однією з переваг таких засобів є компактність, адже використовувати хімічні грілки можна для обігріву будь-якої частини тіла та кінцівок, не наражаючи себе на демаскування.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin