У Вінниці відкрили відділ психологічної підтримки у VinSmart Центрі

Вчора, 20 грудня, у Креативному просторі «Артинов» відбулось офіційне відкриття відділу психологічної підтримки, який відтепер діятиме на базі VinSmart Центру.

Головне завдання – збереження та відновлення психологічного здоров’я дітей, підлітків, молоді і їхніх батьків в умовах воєнного стану.

Під час події відбулась презентація роботи відділу та обговорення шляхів співпраці та діяльності новоствореного напрямку роботи.

На початку заходу до учасників звернулась заступниця міського голови Галина Якубович. Вона зауважила, що ментальне здоров’я так само важливе, як і фізичне. Особливо – в умовах великої війни.

“Наша громада – одна з небагатьох в Україні, кому в умовах воєнного стану вдалося продовжити роботу Центрів підліткових клубів за місцем проживання. Дітки, які не займаються у групі продовженого дня, мають можливість на безоплатній основі відвідувати різні гуртки, цікаво проводити дозвілля, – говорить Галина Якубович. – З початком великої війни ментальне здоров’я кожного українця похитнулося, усі так чи інакше травмовані цією війною. І як тільки фахівці VinSmart Центрів відчули посилений запит містян на психологів – сесія міської ради, за підтримки міського голови Сергія Моргунова, затвердили рішення про створення відділу психологічної підтримки у КЗ “Центр підліткових клубів за місцем проживання”.

За словами начальниці відділу молодіжної політики ВМР Юлії Мончак, командна робота відділу психологічної підтримки приносить свої плоди.

“Ми бачимо результати і обов’язково будемо розвивати цей напрямок, проводячи також зустрічі та тематичні семінари, щоб більше дізнатися про потреби молоді та підтримати вінничан. Адже наше підростаюче покоління також відчуває внутрішні проблеми, про які вони не можуть розказати батькам чи своїм друзям, отож для таких ситуацій і потрібен професійний психолог”, – додала вона.

Під час офіційного відкриття відділу учасники заходу мали змогу взяти участь у тренінгу на тему “Вихід з конфлікту без поразки” та прослухати цінні поради від експертів щодо ефективного управління конфліктами, вирішення непорозумінь тощо.

У новоствореному відділі психологічної підтримки працюватиме п’ятеро практичних психологів та завідувач відділу. Один практичний психолог буде працювати на двох Центрах підліткових клубів за місцем проживання. Спеціалісти також будуть консультувати та займатися не тільки із дітьми, які відвідують VinSmart Центр, а й із дорослими, сім”ями, людьми з числа ВПО та військовими – тобто з усіма, кому потрібна буде допомога. Про це розповів директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира.

“Важливо, аби люди розуміли і звертались за допомогою, адже практичний психолог – це фахівець, який може допомогти вирішити внутрішні проблеми та суперечки. Отож чекаємо відвідувачів в наших Центрах, аби разом подолати внутрішні переживання та знайти баланс в житті”, – сказав він.

Нагадаємо, що 27 жовтня, на засіданні сесії Вінницької міської ради депутати підтримали рішення про створення відділу психологічної підтримки у вінницькому комунальному закладі “Центр підліткових клубів за місцем проживання”. Зокрема, ввели шість штатних посад психологів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin