Сесія вінницької міськради 22 грудня: які рішення ухвалили

Сьогодні, 22 грудня, у Вінниці відбулося чергове засідання сесії Вінницької міської ради. Депутатський корпус розглянув 64 питання порядку денного та ухвалив низку важливих рішень. Серед найважливіших – звіт міського голови про виконану роботу у 2023 році та плани громади на майбутній рік, а також затвердження Програми економічного і соціального розвитку ВМТГ на 2024 рік, ухвалення бюджету громади на прийдешній рік. Крім того, йшлося про реалізацію допомоги військовим частинам та соціальну підтримку родин військових, які зникли безвісти тощо.

Очільник громади Сергій Моргунов у своєму звіті розповів, що виконавчі органи міста та депутатський корпус цьогоріч спрямували зусилля на допомогу армії, забезпечення економічної стійкості Вінниці та сталої роботи критичної інфраструктури, від якої залежить життєдіяльність громади. Увагу приділили і підтримці малозахищеним верствам населення.

“2023 рік – став роком випробувань та викликів, які ми долали разом, всією громадою. Разом ми робили все можливе, щоб наша громада вистояла, а кожен наступний день наближав нас з вами до української Перемоги. Ми стали стійкішими та витривалішими. Ми змінили свої пріоритети, відклали на потім більшість планів та проєктів. Натомість сфокусувалися на головному – допомозі військовим”, – зауважив Вінницький міський голова.

Присутні почули про роботу та розвиток економічного сектору громади та муніципальну підтримку бізнесу, міжнародну співпрацю та партнерську допомогу, яку Вінниця отримала від європейських друзів. Крім того, йшлося про забезпечення сталої роботи критичної інфраструктури, збереження якості медицини, соціальний захист, створення безбар’єрного середовища та дружню допомогу постраждалим від російської агресії регіонам. Сергій Моргунов також розповів більше про плани на прийдешній 2024 рік. За його словами, пріоритети залишатимуться незмінними – це безпека та оборона, стійкість та турбота.

Депутати ухвалили бюджет громади на 2024 рік

Ще одним важливим рішенням стало затвердження головного фінансового документа на 2024 рік. Коментуючи сесійне рішення, міський голова Сергій Моргунов наголосив, що Вінницька громада всі вільні кошти бюджету, крім захищених статей, розподіляє згідно з пріоритетами. Головним залишається безпека та оборона.

Доходи, за словами директорки департаменту фінансів ВМР Антоніни Лесь сформовано в обсязі 6,3 млрд грн. Видатки – на рівні 6,5 млрд грн, з яких 5,6 млрд грн – за рахунок власних надходжень. Видатки бюджету за пріоритетними напрямами у грошовому вимірі складають 3 млрд грн. З них майже 1 млрд грн спрямують на безпеку та оборону.

Затвердили Програму соціально економічного розвитку на 2024 рік

За словами директора департаменту економіки і інвестицій ВМР Максима Мартьянова, основними завданнями Програми економічного і соціального розвитку громади у 2024 році буде підтримка українських Захисників та Захисниць, реалізація інвестиційних проєктів у промисловості, зокрема на території індустріальних парків, забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури та комплексна підтримка бізнесу, який працює на території Вінницької громади. Передбачене також надання адміністративних і соціальних послуг жителям громади та людям з числа ВПО, забезпечення продовольчої безпеки тощо.

Він також презентував результати роботи однойменної Програми у 2023 році.

Допомога армії за останні три місяці

Станом на 22 грудня Вінницька громада уже передала військовослужбовцям 73 тепловізори, 10 коліматорних прицілів, 110 квадрокоптерів “Mavic”, 22 розвідувальних та 9 ударних безпілотних авіаційних комплексів, 18 прожекторів Bandera Flashlight, 104 тисячі хімічних грілок та 200 термосів для їжі різної місткості. Відповідне рішення винесли на сесію міської ради, розповів директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Підтримка членів родин безвісти зниклих оборонців

Депутати підтримали рішення щодо включення до переліку пільгових категорій членів родин безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць.

«Важливе питання, яке стосується нашого пріоритету турбота. Розширюємо перелік осіб, які можуть отримувати муніципальні соціальні пільги. Тепер будемо забезпечувати соціальний супровід крім родин загиблих (померлих), ще й сімей безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць, які мають статус, що підтверджується відповідним посвідченням», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Деталі про те, що необхідно для оформлення муніципальних пільг тут.

Привітання дітей, народжених на Різдво за новим календарем

У Вінниці понад 10 років зберігається традиція вітати родини з народженням дітей на Новий рік, Різдво та День міста. Втім, надалі у Вінницькій громаді вітатимуть сім’ї, в яких діти народилися не 7 січня, а 24-25 грудня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin